Кръводаряването е полезно за здравето

  • 25 май 2011 10:42

  • 1321
  • 0
Кръводаряването е полезно за здравето
©

Кръводаряването е полезно за организма, то е европейска практика и е особено необходимо за провеждането на спешни операции. Това заяви д-р Надежда Тодоровска, заместник-генерален директор на Български червен кръст (БЧК) с ресор кръводаряване, в коментар за нелегалната търговия с кръв в страната.

„В повечето развити европейски държави това е практика, съвсем естествена, защото кръводаряването не само че не е опасно, то е и полезно. Кръводаряването – да си кръводарител, това е марка за здраве.

Целта ни не е всеки да стане непременно кръводарител, а наистина това да даде шанс на хората, но не за сметка на здравето на кръводарителя. Така че тези неща се случват полека-лека и българското съзнание и общество, когато е отворено позитивно към тази процедура, нещата се случват.

Няма защо да гледаме толкова фаталистично, по-скоро нека всички заедно да направим така, че повече хора да се чувстват убедени в смисъла на това да даряват кръв”, каза д-р Тодоровска и уточни, че акциите по доброволно кръводаряване на БЧК продължават.

1321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини