Вендинг автоматите за лекарства да се разположени в приемното помещение на аптеката се предлага в проект

  • 28 юни 2022 15:23

  • 1572
  • 0
Вендинг автоматите за лекарства да се разположени в приемното помещение на аптеката се предлага в проект
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Вендинг автоматите за лекарства да се разположени в приемното помещение на аптеката. Това се предлага в проекта за изменение на Наредбата за устройството, реда и организацията на работата на аптеките и номенклатурата на лекарствените продукти.

Проектът е публикуван на интернет страницата на Министерството на здравеопазването за 14-дневно обществено обсъждане.

В проекта се предлага в аптеката да не могат да се извършват дейности, извън посочените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина - съхраняване, приготвяне, опаковане, контролиране, даване на консултации, отпускане по лекарско и без лекарско предписание на разрешени за употреба в България лекарствени продукти, на медицински изделия, на диетични храни за специални медицински цели и храни за кърмачета и преходни храни, както и хранителни добавки, козметични продукти, санитарно-хигиенни материали и определени дезинфектанти.

Друго предложение, направено в проекта, е аптеките да поддържат аптечен софтуер, осигуряващ нормалното функциониране на процеса по отпускане на лекарствени продукти, включително и на лекарствените продукти, заплащани напълно или частично от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

10% ръст на цените на лекарствата у нас

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини