Липса на лекарство обрича болни от множествена склероза у нас

  • 16 октомври 2013 18:25

  • 1739
  • 0
Липса на лекарство обрича болни от множествена склероза у нас
©

Липса на лекарство обрича болни от множествена склероза у нас. От около седмица в българските аптеки не може да се намери крайно необходимият за някои от тези пациенти медикамент "Екставия", оплакаха се пациенти, предава "Дарик".

Лекарството представлява инжекционен разтвор, който трябва да се приема през вечер. От Здравната каса обясниха, че причината медикаментът да липсва на родния пазар е във фирмата доставчик. Оттам уточнили, че имат технологични проблеми, които обаче обещават да разрешат до края на работната седмица.

Липсата на въпросния медикамент в родните аптеки се случва за втори път. Сега обаче лекарството не може да се намери вече повече от седмица. Това лекарство в аптеките е на цена около 2000 лева.

От Здравната каса потвърдиха, че медикаментът липсва в родните аптеки. От финансовата институция вече са написали писмо до фирмата доставчик, откъдето уточнили, че имат технологични проблеми. Положителното е, че са обещали в петък лекарството да е налично в цялата аптечна мрежа в страната, допълниха от касата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини