Ранната инсулинова терапия предпазва пациенти с диабет тип 2 от инсулт и сърдечна недостатъчност

  • 07 юни 2024 18:35

  • 5874
  • 1
Ранната инсулинова терапия предпазва пациенти с диабет тип 2 от инсулт и сърдечна недостатъчност
© Pixabay

Китайски учени доказаха ефективността на ранната инсулинова терапия при новооткрити пациенти с диабет тип 2 (ДТ2), съобщава БТА.

Рисковете от инсулт и хоспитализация поради сърдечна недостатъчност при пациенти, подложени на такава терапия, значително намаляват в сравнение с нетретирани болни, установили учените.

Съвместен изследователски екип, ръководен от професор Вън Цзянпин от Медицинския университет в Анхуей и учени от Китайския университет за наука и технологии, Южния медицински университет и Пекинския университет, е провел 24-годишно наблюдение на лечението на 5424 пациенти с ДТ2 в цялата страна.

Д-р Радостина Пенчева: Наднорменото тегло е “новата пандемия”

Изследователите са установили, че при новодиагностицираните пациенти с ДТ2, които са се подложили на терапията, рискът от инсулт е намален с 31%, а рискът от хоспитализация поради сърдечна недостатъчност - с 28%.

Това проучване още веднъж демонстрира ефективността на ранната инсулинова терапия за подобряване на биомаркерите, свързани с нискостепенното възпаление и ендотелната функция, които са известни показатели за сърдечносъдов риск, при новодиагностицирани пациенти с ДТ2. 

Изследването предоставя убедителни доказателства за прилагането на ранната инсулинова терапия като възможност за лечение от първа линия при новодиагностицирани пациенти.

Резултатите са публикувани в международното списание Signal Transduction and Targeted Therapy в началото на юни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5874 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 22:30

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини