Случаят "Даная": Протестиращи хвърляха яйца по сградата на здравното министерство

  • 18 април 2024 10:52

  • 439
  • 1
Случаят "Даная": Протестиращи хвърляха яйца по сградата на здравното министерство
© БТВ

Протест пред здравното министерство се проведе в сряда, 17 април, с искане за отстраняване от длъжност на директора на „Пирогов" д-р Валентин Димитров и за оставката на служебния здравен министър Галя Кондева.

Представители на фондация "Даная", сред които и Ани Стоянова - майка на починалата през май м.г. в "Пирогов" Даная, искаха да се срещнат със служебния министър, за да попитат защо миналата седмица е отменила заповедта за уволнението на директора на болницата.

След като протестиращите не бяха допуснати до министерството, по сградата полетяха яйца. На 9 май се навършва 1 година от смъртта на Даная. От фондацията твърдят, че момичето е починало заради неглижиране на състоянието му, затова протестът е и за носенето на отговорност - лекарска и човешка.

Комисията по здравеопазване изслушва трима шефове заради Даная

"Искам обяснения защо върнаха Димитров. Една година протести, тонове доклади, установени нарушения и първата работа на Кондева във втория ѝ работен ден беше да спаси Димитров. Казаха го, че трябва да устискат до ротацията и устискаха, и дойде човек, който го спаси", каза Ани Стоянова, майка на починалата Даная.

"Сега се страхувате да говорите с граждани и конкретно с майката на умряло в "Пирогов" дете, имате ли срам, бе хора, имате толкова да обяснявате, толкова да променяте, първото нещо, което направихте, е да върнете безобразника Димитров в "Пирогов". Това е морална присъда, която си слагате!", коментира Методи Лалов, фондация "Даная", предава БНТ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:25

1
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­­и­­ ­м­­о­­­м­­­и­­ч­е­­­т­а­­­ ­в­и­ ­­о­­ч­а­­­к­­­в­­­а­т ­-­ X­­­1­8­­.­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини