Д-р Димитров разкри дали би се кандидатирал отново за поста директор на "Пирогов"

  • 10 декември 2023 17:53

  • 2762
  • 0
Д-р Димитров разкри дали би се кандидатирал отново за поста директор на "Пирогов"
© БТВ

Всеки един трус в здравеопазването не е добър нито за населението, нито за лекарите. Не съм се замислял защо е толкова важен "Пирогов". Аз съм външен директор на "Пирогов". Влязох без да съм бил лекар там. Работил съм като директор при пет правителства. Това заяви отстраненият директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров в предаването "120 минути". 

Когато бяха смените с предишните директори, те бяха под определени натиски и форми, които не искам да коментирам. Когато проф. Поромански беше сменен от мен в правителството на Асена Сербезова, аз поех болницата първо в спешен порядък, защото бях председател на борда на директорите. След това се явих на конкурс в служебното правителство на Асен Меджидиев, който спечелих – вече като директор на "Пирогов", споделя д-р Димитров. 

Д-р Димитров потвърди, че общите задължения на болницата възлизат на 65 млн. лв.

"72 млн. лв. бяха преди аз да стана директор. 17 млн. лв. просрочени задължения с 10% лихва върху тях. Тези задължения са към различни доставчици. "Пирогов" се обвинява в неплатежоспособност. Към този момент няма нито едно просрочено задължение. Няма нито една забавена заплата", посочи д-р Димитров.

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение до произнасянето на всички компетентни органи

Д-р Димитров уточни, че не е имал намерение отново да стане директор на "Пирогов", след изтичане на мандата му през април. "Бях готов да говоря с колеги и да ги подготвя. За мен "Пирогов" е кауза", каза още д-р Димитров.

Той отбеляза, че е отправил покана към министър Хинков да посети "Пирогов", за да види как работят лекарите и да има конструктивен диалог с тях. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини