Васил Пандов от ПП-ДБ за "Пирогов": Градусът на напрежение трябва да бъде намален

  • 07 декември 2023 17:54

  • 998
  • 2
Васил Пандов от ПП-ДБ за "Пирогов": Градусът на напрежение трябва да бъде намален
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Законодателната власт не може да изземе кадровите функции на изпълнителната власт, по-скоро решението има за цел да успокои работещите в болницата. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Васил Пандов и член на Комисията по здравеопазване в парламента, след като днес следобед комисията реши да възложи на министъра на здравеопазването Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на да отмени издадения протокол, с който освобождава от поста директора на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров до произнасянето на всички компетентни органи.

Това решение по-скоро има характер на послание, отколкото някакъв юридически характер. Към този етап съдът е спрял вписването на новия директор. Това е компетентният орган. Ако той каже "да", Агенцията по вписването е длъжна да впише новото ръководство, заяви Пандов.

По повод протестите в "Пирогов" заради смяната на директора, той посочи, че в болницата лекарите и медицинският персонал са подложени на голямо напрежение и всяка една промяна събужда у медиците страх какво ще се случи с тях.

Депутатът от ПП - ДБ коментира и изказването на министъра на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който е и съпредседател на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", от вчера, когато Василев обяви, че "ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилно е да си подаде оставката".

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на не е човекът, който може да прецени дали здравният министър да подаде оставка. Това са акад. Денков и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, които могат да решат да дали да освободят министъра. Градусът на политическото напрежение трябва да бъде намален, подчерта Васил Пандов.

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение до произнасянето на всички компетентни органи

Попитан дали здравният министър трябва да бъде жертван в името на намаляване на напрежението в управляващото мнозинство, той заяви: "Не мога да кажа дали министър Хинков трябва да бъде жертван. Миналата седмица бяха жертвани управителят и подуправителят на НЗОК в името на националните приоритети – приемането на бюджета и промените в Конституцията. Независимо дали Хинков печели или губи, бюджетът е национален приоритет".

Това е поредната точка на кипене, но тук има няколко основни въпроса, които трябва да се решат от мнозинството. Те са свъразани с механизма за вземане на решения, предстоящото приемане на бюджета и на конституционните промени. Виждам решимост. Мисля, че колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с проявят разум и не мисля, че ще се отклонят. А въпросът за министър Хинков е в ръцете на премиера Денков и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, каза още депутатът от ПП – ДБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
998 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.07 | 19:37

1
Какви са тези глупости, бе, човек?
Тенев

2023.12.08 | 15:20

2
Просто не е читав човека.

Добави коментар

Водещи новини