Доц. Спасков: Винаги ще има политически натиск върху "Пирогов"

  • 08 декември 2023 08:53

  • 849
  • 0
Доц. Спасков: Винаги ще има политически натиск върху "Пирогов"
© Булфото (архив)

"Пирогов" е възлова болница. Там винаги ще има някакъв политически натиск". Това заяви пред БНР бившият директор на здравното заведение доц. Спас Спасков.

Според него вчера депутатите в здравната комисия са намерили изход от скандала. Те решиха, че ще бъдат направени проверки от външни институции, а през това време настоящият директор ще продължи да управлява болницата. Остава политическата част от проблема да се успокои, добави доц. Спасков. И отбеляза, че липсва подкрепа за здравния министър от страна на Народното събрание. 

"Болницата е изключително популярна и това създава възможността тя да предизвиква интерес в населението. В такъв момент, когато има някаква криза, изваждането на "Пирогов" пренасочва вниманието на хората. Оттам е и общият проблем - страданието на болницата и измъкването от някаква друга ситуация на политиците", коментира доц. Спасков.

Д-р Симидчиев за казуса "Пирогов": Има повече политическо жужене, отколкото нещо смислено

По думите му основният проблем е каква е причината за това непрекъснато трупане на дългове. Решението не е в подмяната на директора, а трябва да се сменят общите правила на финансирането на болниците, категоричен е той.

Доц. Спасков изтъкна, че в момента болницата не е декапитализирана. Според него след взетия кредит финансовото състояние на "Пирогов" е стабилизирано. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини