Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение до произнасянето на всички компетентни органи

  • 07 декември 2023 17:00

  • 1587
  • 3
Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение до произнасянето на всички компетентни органи
© Булфото, архив

След около час и половина здравната комисия все пак реши да защити шефа на "Пирогов" Валентин Димитров от намеренията на министър Христо Хинков да го отстрани. С 10 гласа "за", 3 "против" и 4 въздържали се, депутатите решиха да притиснат здравното министерство да отмени издадения протокол за отстраняването на Димитров, до произнасянето на всички компетентни органи, които го проверяват.

Решението на комисията не може да отмени решението на здравния министър. Комисията възлага на министъра да извърши това до приключване на проверките от външните одити,  заяви шефът на здравната комисия в НС Костадин Ангелов след приключване на извънредната комисия заради скандала "Пирогов".

Шефът на "Пирогов": Налага ми се да звъня на родителите си, за да им обяснявам, че синът им не краде

 "Предлагам на министъра да си влезе във функциите", допълни той. И влезе в тона на Асен Василев и Бойко Борисов от по-рано:  "Когато финансов министър ти поиска оставката мисля, че няма какво да се чудиш повече".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1587 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
????!!!

2023.12.07 | 19:33

3
Кой,кой,кой "решил" ,комисия ли или.........?! Тези дето са "решили" имат ли нещо общо с "решението" за "БарселонаГейт-ИстамбулГейт",примерно ???? А бе,хора,ТАМ ли са ПАРИТЕ ???? НЯМА ги !!! А,КЪДЕ са ПАРИТЕ ???? НАРОДА се ИЗКРЯСКА !!! КЪДЕ са ПАРИТЕ ????

2023.12.07 | 18:09

2
Кой е финансовия министър, че да иска оставката на здравния министър? Освен това, някаква комисия не може да казва на министър какво да прави. Какви са тези простотии?

2023.12.07 | 17:45

1
Министърчето да си ходи много бързо.

Добави коментар

Водещи новини