Нова офроуд линейка ще помага в труднодостъпни и бедстващи райони

  • 23 август 2023 09:43

  • 806
  • 1
Нова офроуд линейка ще помага в труднодостъпни и бедстващи райони
© Фейсбук - Капачки за Бъдеще

България вече разполага с още една офроуд линейка. Това е възможно, благодарение на инициативата "Капачки за бъдеще", като освен нея, доброволците подготвят и специални спасителни клубове, където всеки, който иска да помага при наводнения, пожари или земетресения, ще може да се обучава.

В специализираното превозно средство има носилка за пострадалите в планината. Друг уред, който много би помогнал на спасителите, е монитор за следене на жизнени показатели. Линейката е оборудвана и с дефибрилатор, обясни основателят на инициативата „Капачки за бъдеще” Лазар Радков.

Автомобилът е купен на старо за около 10 хиляди лева. Два пъти повече средства обаче са вложени в оборудването на офроуд линейката.

Болницата „Проф. Иван Митев“ получи специализирана детска линейка чрез инициативата „Капачки за бъдеще“

Освен пластмасови капачки, доброволците събират кенчета, бутилки в градовете Пловдив и София, продават благотворителни календари и получават дарения.

Следващата кауза на инициативата е да създаде доброволчески отряди за реакции при бедствия и аварии. В тях всеки може да се включи, стига да покрие 80 часа обучение от професионални пожарникари и спасители.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.14 | 07:13

1
Определено е по добра за кючек

Добави коментар

Водещи новини