Откраднаха капачки от кампанията "Капачки за бъдеще"

  • 22 октомври 2020 08:22

  • 752
  • 2
 Откраднаха капачки от кампанията "Капачки за бъдеще"
©

Кражба на капачки е била извършена в сряда в столичния квартал „Разсадника”.

До този момент кампанията „Капачки за бъдеще” е помогнала на 36 болници. От началото на благотворителната инициатива, която започва преди две години и половина,  са събрани над 400 тона капачки. Може би заради това някои хора си мислят, че тези капачки са ценни, съобщава Нова тв.

На различни места в страната и в София има специални места – „сърца” и пунктове за прием на капачките, заяви организаторът на кампанията Лазар Радков. Той посочи, че всеки желаещ да помогне, може да остави там капачките – различни количества събрани в кашони и дори туби.

„Получихме сигнал от човек, който е забелязал крадеца да си тръгва с няколко такива туби. Стигнало се е дори до пререкания с крадеца”, разказва Радков.

По думите м някои хора, виждайки събраните капачки, си мислят, че те са ценни и ги носят в пунктове за изкупуване на вторични суровини.

„Това не е така”, категоричен е той. „Реалният ефект от кампанията всъщност е, че се събират капачки от хора от цялата страна и така се набират средства. Отделно рециклаторите на пластмаса дават по-добри цени, когато количествата са по-големи и правим големи кампании два пъти в годината ”, допълни Радков.

Последвайте канала на

Novini.bg
752 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.22 | 10:09

2
Защо задигна капачките ве апаш
Що тъй бе братчед...?!

2020.10.22 | 09:34

1
Що за идиот трябва да си,за да го направиш...?!?!

Добави коментар

Водещи новини