Седем нови високопроходими линейки в ЦСМП

  • 02 февруари 2024 11:25

  • 751
  • 1
Седем нови високопроходими линейки в ЦСМП
© Булфото

Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите на центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП). Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

Линейките са закупени с финансиране по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по ОП„Региони в растеж” 2014-2020 г.

Високопроходимите автомобили ще бъдат разпределени в ЦСМП във Велико Търново, в Кърджали, в Кюстендил, в София, в Монтана, в Благоевград - за нуждите на филиала в Сандански, и в Смолян - за нуждите на филиала в Мадан.

Първите пет високопроходими линейки пристигнаха в края на декември 2023 г. и бяха разпределени в ЦСМП Благоевград - за нуждите на филиала в Банско, в Пазарджик - за нуждите на филиала във Велинград, в Смолян - за нуждите на филиал в Смолян, в София - за нуждите на филиала в Самоков и в Шумен - за нуждите на филиала във Върбица.

Линейки 4х4 вече обслужват филиалите на Спешна помощ в Пазарджишко

В рамките на проекта ще бъдат доставени още 30 високопроходими линейки, като крайната цел е приключване на всички доставки на нови линейки с повишена проходимост в рамките на март 2024 г. Срокът на целия проект е до края на юли 2024 г.

През декември 2023 г. премиерът Николай Денков връчи символичните ключове на първите доставени високопроходими линейки.  

В рамките на проекта се предвижда купуване на 400 линейки, ремонти на центрове и филиали за спешна помощ и осигуряване на оборудване за тях. Стойността на проекта е над 160 млн.лв. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 11:01

1
❤️ Г­о­р­­е­щ­­­и­ ­­­м­­о­­­м­­и­­ч­е­­т­­а­­­ ­­в­­и­­ ­­о­ч­­а­к­­в­­­а­т ­­­-­­­ X­1­­­8­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини