Медици масово напускат болницата във Враца

  • 09 август 2023 08:55

  • 1629
  • 1
Медици масово напускат болницата във Враца
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Сериозна криза във врачанската болница. Лекари и медицински сестри напускат детското отделение, а до седмица изтичат предизвестията им. Провеждат се серия от срещи на различни нива, за да бъде разрешен казусът, но въпросът все още стои.

Един от напускащите лечебното заведение е педиатърът и член на УС на БЛС д-р Бисер Тодоров. По думите му това не е лок-аут. „Ситуацията е от 7 години, Основната причина е непосилните и невъзможни условия на труд, в които извършват работата си лекарите. Не е заплатата основната причина, а невъзможността да излезем отпуск”, обясни той. Лекарят допълни, че наличният състав е на санитарния минимум и затова почивките са мисия невъзможна.

Ще останем ли без медицински сестри: Сравнение между една германската заплата с тази у нас

Живка Стоянова е майка на три деца. Тя сподели, че родителите в града са много притеснени, защото децата им няма къде да бъдат лекувани. Те настояват за отговори от директора на болницата.

Областният управител на Враца Надя Донкинска отказа да застане пред камерата ни. Тя обаче заяви, че е търсено решение на казуса – за нещастие, без успех.

Последвайте канала на

Калина Христова
1629 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Груева

2023.08.09 | 09:16

1
Правилно.Всеки работи за пари.

Добави коментар

Водещи новини