От "Александровска" болница отрекоха да има масови съкращения на лекари

  • 17 септември 2021 14:31

  • 552
  • 2
От "Александровска" болница отрекоха да има масови съкращения на лекари
© Булфото (архив)

По повод тиражираната информация, че в УМБАЛ "Александровска" се извършва масово съкращение на лекари, заявяваме, че тя е спекулативна и не отговаря на истината, нито ръководството на лечебното заведение има подобни намерения. С решение на Съвета на директорите, отразено в Протокол №2 от 14.09.2021г., в болницата са предприети структурни промени като част от плана за финансово оздравяване и стабилизиране на търговското дружество.

Съгласно тях: Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лечение са обединени в Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение, поради сходство или дублиране на дейности. Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия и Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия са преструктурирани в Клиника по обща и оперативна хирургия с Отделение по гастро-интестинална, хепато-билиарна и панкреатична хирургия и Отделение по пластично-възстановителна и бариатрична хирургия.

Проф. Ангелов разкри грандиозна схема с участието на министър Кацаров

Предстои да се обявят конкурси за началниците на гореизброените клиники, като техните бивши ръководители са поканени да останат като лекари в състава на клиниката, която са оглавявали. Досегашният началник на Втора хирургия проф. Георги Тодоров е освободен поради навършена пенсионна възраст. Към него е отправено предложение да остане на граждански договор като лекар в клиниката. Началниците на клиниките са част от управлението на болницата и част от правомощията на Съвета на директорите е да определя кой да оглавява дадена структура. Освен това, изпълнителният директор на болницата има право в законоустановен 9-месечен срок от своето управление да смени лицата на ръководни длъжности в клиники и отдели.

Директорът на Александровска: Финансовото състояние на болницата е катастрофално

Заявяваме, че към настоящия момент няма съкратени лекари, както и че нямаме информация да се готвят протестни действия в УМБАЛ "Александровска", съобщиха в позиция до медиите от лечебното заведение.

Владимир Василев
552 2

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.17 | 16:25

2
Ваксините са вируса. Болниците се пълнят с ваксинирани. Спрете да лъжете българския народ.
Умник Гюро

2021.09.17 | 16:11

1
Ваксините са вируса. Болниците се пълнят с ваксинирани. Спрете да лъжете българския народ.

Добави коментар

Водещи новини