Започва ремонтът на детското отделение на Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич

  • 08 май 2024 15:21

  • 373
  • 2
Започва ремонтът на детското отделение на Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич
© Bulphoto (архив)

Започва ремонтът на детското отделение на Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич по проект "Светулка" на фондация "За доброто" в партньорство с фондация "Америка за България", съобщиха директорт на лечебното заведение д-р Георги Желязков и Надежда Рангелова от фондацията.

Събраните средства за ремонта за 591 хил. лева, които според д-р Желязков ще бъдат достатъчни за ремонта за отделението

Детското отделение вече е освободено, а в част от стаите са започнали дейностите по ремонта, допълва БТА. 

От утре всяка една бременна може да се ваксинира срещу коклюш

Директорът на болницата д-р Георги Желязков благодари на всички над 30 дарители и каза, че през декември ремонтът ще бъде завършен. "Надявам се по Коледа да можем да направим един чудесен подарък на Добрич и областта. Едно ново детско отделение. Благодаря на всички, които се включиха в кампанията", каза още д-р Желязков. 

"Подобряването на средата в детските отделения намалява безпокойството и тревожността по време на престоя както на децата, така и на родителите. Подобрява условията на труд на лекарите, медицинските сестри и немедицинския персонал. Стремим се да посрещнем нуждите на персонала и на пациентите. Променяме пространствата, те стават прекрасни. Но за нас най-важна е комуникацията лекар – дете – родител", каза Надежда Рангелова, като допълни, че предстоят и обучения по комуникация с експерти от Нов български университет. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:31

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­щ­и­­­ ­м­о­­­м­­и­ч­­­е­т­­­а­­ ­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­в­а­­т ­-­ X­­1­­8­.­­­F­­­U­N

2024.05.08 | 17:37

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини