Корнелия Нинова: Здравеопазването се нуждае от дълбока промяна, а не просто от смяна на директори на болници

  • 15 юли 2021 12:04

  • 1216
  • 5
Корнелия Нинова: Здравеопазването се нуждае от дълбока промяна, а не просто от смяна на директори на болници
© Булфото

Здравеопазването се нуждае от дълбока промяна, а не просто от смяна на директори на болници, написа във Фейсбук лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Проблемът не е в лекарите. Проблемът е в политиците, наложили този модел на здравеопазване. Медиците просто го изпълняват и се мъчат, хем да си лекуват пациентите, хем да си спасяват болниците от фалит, хем да си осигурят заплатите на персонала", посочва Нинова.

Корнелия Нинова не успя да спечели изборите дори в родното си село Крушовица

"Лекарите не са измислили търговския статут на болниците, нито доплащането, нито клиничните пътеки. Проблемът е в мощните икономически лобита, които положиха този модел през корумпирани политици. Нищо няма да се промени с махане на директори, ако не се бръкне дълбоко в сбърканата система на здравеопазването. За това са нужни смели хора без зависимости, които знаят срещу какво се изправят, и ясен план каква работа да свършат", коментира още лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Novini.bg
1216 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Представя ам си

2021.07.15 | 13:19

5
Какйс е дру с а лой тадок атояман дръс ат отзад е
ЕЛЕКТPА

2021.07.15 | 13:09

4
Тая патка още ли не е рабрала, че промяната трябва да започне с нейната оставка...
ясновидец

2021.07.15 | 12:51

3
Здравеопазването в България трябва да бъде безплатно,нека има частни болници и който има възможност да ги ползва, но в държавните болници трябва да е безплатно. Всяка друга реформа ще води до корупция и смърт на бг граждани,оправия няма да има дори извънземните да спечелят изборите. Има една партия ,която преди години предложи тази реформа, но бе отхвърлена от обществото ,за жалост партия, която можеше да направи България силна и независима държава. Ще дойде ден, когато медиц. услуги в БГ ще са безплатни, но народа ще е под 5 милиона.,чак тогава политиците ще разберат че са ужасно закъснели за промени. Тогава ЕС и НАТО няма да ги има.

2021.07.15 | 12:42

2
И ти ли тръгна срещо служеб правителство.Змията хапи най много когато умира.Драпаш за кокала но в газ. ще сиго набуташ.
Аз

2021.07.15 | 12:22

1
Абе, ти и твоята партия, които неизменно сте във властта, било то като управляващи или опозиция, нямате ли вина за състоянието на българското здравеопазване? Питам просто.

Добави коментар

Водещи новини