Частните болници: Не трябва да има привилегировани лечебни заведения

  • 20 юли 2021 18:25

  • 1328
  • 1
Частните болници: Не трябва да има привилегировани лечебни заведения
© Pixabay

Ние, членовете на Националното сдружение на частните болници, апелираме за равнопоставеност на всички лечебни заведения в Р България във всяко едно отношение, в т.ч. и по отношение извършването на проверки на дейността и санкциониране на установените нарушения. Не би трябвало да съществуват привилегировани лечебни заведения, които да са освободени от извършването на проверки и съответно от налагането на санкции при нарушаване на законовата уредба, заявяват от пресцентъра на Сдружението.

"Като лекари за нас е от изключително значение спазването на законността от всички лечебни заведения в страната. Това гарантира правилното разпределение на публичните средства, съгласно законодателството на Р България. Не трябва да се допускат действия, които водят до разрушаване на и без това крехкото доверие на обществеността към лекарското съсловие и системата на здравеопазването като цяло. Това е недопустимо, особено в ситуацията, в която целият свят се намира в момента", заявяват от Националното сдружение на частните болници.

"Националното сдружение на частните болници очаква и в бъдеще НЗОК и Министерство на здравеопазването да бъдат принципни при недопускането на нарушаване на правилата от страна на всички лечебни заведения, независимо от техния собственик", се казва още в позицията.

Служителите на "Пирогов" излизат на протест пред Президентството

Константин Тодоров
1328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ъхъ

2021.07.20 | 18:51

1
Не трябва. Особено, когато частните болници си спускаха кепенците пред Ковид, а хората мреха.

Добави коментар

Водещи новини