Здравният министър отмени конкурси за ръководства на болници

  • 22 януари 2024 18:53

  • 921
  • 1
Здравният министър отмени конкурси за ръководства на болници
© Getty images

Министърът на здравеопазването Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на издаде запоявед, с която отменя конкурси за ръководства в няколко лечебни заведения в страната. Целта е да бъдат пресечени твърденията за спекулации и прибързани назначения, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

„Във връзка с появилите се въпроси в публичното пространство през последните дни и с цел да се пресекат всякакви спекулации относно прибързани назначения, ръководството на Министерството на здравеопазването взе решение за отмяна на заповедите за провеждане на конкурси в определени лечебни заведения в страната, за което е уведомена и Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Хинков: Не съм казал, че нямам подкрепа от силата, която ме  е издигнала - това, което излезе в медиите, не беше коректно

"Мандатите на настоящите органи на управление на болниците изтичат по различно време през настоящата година. Водени от принципа за прозрачност и равнопоставеност на кандидатите по организиране на конкурсните процедури, същите ще бъдат преброявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на изискуемите документи”, поясняват от здравното министерство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
921 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.22 | 19:03

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини