Фармацевтичният съюз с искане за лични предпазни средства от структурите на МЗ

  • 16 март 2020 11:11

  • 394
  • 0
Фармацевтичният съюз с искане за лични предпазни средства от структурите на МЗ
© Getty Images/Guliver (архив)

Осигуряването на лични предпазни средства за магистър-фармацевтите чрез структурите на Министерството на здравеопазването е абсолютно наложително. Това се казва в съобщение от Българския фармацевтичен съюз /БФС/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

От съсловната организация изразяват уважението си към лекарите и медицинските сестри, които са водещи в предотвратяването на разпространението на COVID-19 и лечението на заразените пациенти.

Правят предварителни списъци за медицински маски

Фармацевтите са редом с лекарите и медицинските сестри на предната линия в борбата с вируса и много често са първите, които контактуват с потенциалните вирусоносители, се допълва още в съобщението.

С разрастването на епидемията аптеките имат повишени обороти, но на цена, за която не се говори - тежки условия на извънреден труд, физическа и психическа умора, значително забавяне на доставките от търговците на едро и невъзможността фармацевтите да посрещнат нуждите на населението от някои лекарствени и други продукти в условията на епидемия, посочват от БФС.

Турция дарява на България лични предпазни средства и тестове за COVID-19

Към сложната епидемична обстановка, притесненията на българските граждани дали ще успеят да се снабдят с необходимите им лекарствени и други продукти, извънредния труд и усилия от страна на фармацевтите се прибавят и проверките по разпореждане на прокуратурата, които също са част от ежедневието в аптеките.

От БФС апелират гражданите да бъдат търпеливи и отговорни към собственото си здраве и това на другите около тях, когато изчакват реда си в аптеките, да проявяват разбиране, ако станат свидетели на проверки от контролните органи и да им съдействат, както и да не се презапасяват с лекарства.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини