Правят предварителни списъци за медицински маски

  • 28 февруари 2020 10:00

  • 918
  • 0
Правят предварителни списъци за медицински маски
© Pixabay

Правят се предварителни списъци на хора, които искат да си закупят медицински маски. В момента количествата са изчерпани, твърди председателят на Националната аптечна камара Антон Вълев.

"Дезинфектанти можем да произведем, но маски не", коментира той.

Вълев разкритикува липсата на инструктаж към фармацевти и лекарите относно коронавируса. Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че няма необходима информация как да се процедира.

Сн. Булфото

"Приключиха всички количества с лични дезинфектанти. Няма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има внос на маски, доставка на дезинфектанти. За момента в нашата аптека, както и предполагам при другите колеги, които имат капацитет за това, започнахме производство на дезинфектанти", обясни Вълев.

"Тези, които сме на първа линия - фармацевтите на гише, личните лекари - не сме получили никаква инструкция от никого, което за мен е силно притеснително. Това е за пореден път, същото се случи и при епидемиите на свински и птичи грип", добави още той.

Сн. Novini.bg

Проверка на Novini.bg също потвърди, че масово са изкупени маски и дезинфектанти от търговската мрежа. Масово по аптеките вече има разлепени надписи, че маски няма. Мокри кърпички са налични, като дори се наблюдава намаление в цената им. Освен маски обаче хората се запасяват и с гумени ръкавици.

Последвайте канала на

Novini.bg
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини