Масови оставки на лекари от Спешна помощ - Русе

  • 12 март 2019 12:49

  • 955
  • 1
Масови оставки на лекари от Спешна помощ - Русе
© Булфото (архив)

50 оставки в Спешната помощ в Русе. Медици и шофьори искат промяна в заплащането, по-добри условия и безопасност в работата си, информира Нова телевизия.

Предизвестията им за напускане изтичат на 8 април. До тогава медицинският персонал и шофьорите очакват някой да чуе техните искания.

„Ако ви интересува кой ще поеме адресите, докато нас ни няма, министърът да отговори на този въпрос”, заяви един от шофьорите на линейки.

„Никой не ни е обяснил защо в другите центрове заплатите са различни от нашите, защо тук се чува, че има пари, пък при нас не достигат”, каза още една от медицинските сестри.

Ако не бъдат чути исканията им, след три седмици жителите на русенска област може да останат без Бърза помощ. Спешните медици настояват още изпълняващият длъжността д-р Недка Дикова да остане директор на центъра, защото вярват, че тя защитава интересите им. Те обявиха, че нямат доверие на спечелилата конкурса д-р Маринова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
955 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Уйко

2019.03.12 | 13:42

1

Няма по- долно и гадно същество от ШОФЬОРА НА ЛИНЕЙКА!! Няма по- голям мръсник от ШОФЬОРА НА ЛИНЕЙКА, крадат, фенът сестрите и докторските, мъкнат рушветите и използват линейките като лични автомобили,

Добави коментар

Водещи новини