19 здравни работници са подали оставки в Спешната помощ в Горна Оряховица (видео)

  • 27 януари 2019 16:49

  • 1537
  • 5
19 здравни работници са подали оставки в Спешната помощ в Горна Оряховица (видео)
© Булфото (архив)

Общо 19 са вече оставките на здравни работници в Центъра за спешна медицинска помощ в Горна Оряховица.

Това съобщи директорът на ЦСМП – Велико Търново, д-р Валентина Хаджирадева. На практика вече е реална опасността след изтичането на едномесечното предизвестие на медиците в края на февруари общо 80 000 пациенти да останат без спешна помощ. 

Д-р Милена Миланова е един от първите служители на спешна помощ – Горна Оряховица, подали молба за напускане. Тя категорична, че с последния инцидент, при който 35-годишна жена от ромски нападна фелдшера Наталия Армянова, чашата на търпение за нея и колегите ѝ е преляла. „Последният случай преля чашата на търпението ни. Бих искала да кажа какъв е профилът на изрършителите. Това са неосигурени, неработещи и неграмотни в повечето случаи хора, предимно от ромски произход. Искаме да поставим остро въпроса със защитата на родното ни място. На първо място защитата в самия филиал, където би могло да се осигури въоръжена охрана, която да гарантира нашата сигурност. Трябва да се помисли сериозно и за защита по време на изпълнения на служебните ни задължения на адреси и на пациенти”, коментира д-р Милена Миланова за Канал 3.

До момента молби за напускане са подали близо половината от общо 50 служители в центъра. Това на практика означава, че в края на февруари няма да има как да се поемат неотложните случаи в петте общини, които покрива Спешна помощ – Горна Оряховица.

„Министерството на здравеопазването и лично господин министърът са запознати с исканията на служителите, като имам уверение, че голяма част от тях ще могат да бъдат изпълнени и то в кратко време, включително и за осигуряване на физическа охрана на територията на този рисков филиал”, заяви д-р Валентина Хаджирадена – директор на ЦСМП – Велико Търново.

Ако това не се случи обаче медиците са категорични, че няма да оттеглят оставките си, а съществуването на спешния център ще стане невъзможно. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1537 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.01.27 | 19:17

5

Лъжааа

Българ

2019.01.27 | 19:12

4

Време е цялата държава да блокира, народе събуди се!!!

писна ми от политика

2019.01.27 | 18:05

3

Щом се налага, каквото има да става ще става. Накрая поне ще има резултати, може да са болезнени за малко или за много хора, но това е положението. Мирните възможности почти им изтече времето, друго си е да те подпука някой по гърбинката, такава сурва се задава в парламента, че не знам... Някак си на човек му идва друг акъл изведнъж.

Радо

2019.01.27 | 17:39

2

Така ще стане скоро навсякъде! Нека циганите да ви лекуват, като ги пазите толкова. Полицаите не смеят копче да им кажат, да не говорим за това да употребят някакви по-груби мерки срещу тях. Затова ще правят каквото си искат и ще станем скоро съвсем циганска държава!!! Докато онези тикви в парламента не си размърдат празните кратуни и не измислят някакво нормално решение на проблема, да забранят организациите и НПО-тата, които пазят тези мангали, никога няма да се оправи проблема!

Бай Петко

2019.01.27 | 17:09

1

Идват избори,искайте да ви вдигнат заплатите,

Добави коментар

Водещи новини