Студентите от Медицинския факултет в СУ готвят протест

  • 09 декември 2018 19:57

  • 1111
  • 1
Студентите от Медицинския факултет в СУ готвят протест
©

Болница „Лозенец” е в тежко финансово състояние и с дългове за над 30 милиона лева. Правителството ще преструктурира лечебното заведение в педиатрична болница. Готвените промени предизвикаха напрежение и безпокойство у студенти по медицина на Софийския университет, за които болница „Лозенец” е учебна база.

Те се притесняват още, че с преструктурирането на лечебното заведение факултетът по медицина на Алма матер може да остане без акредитацията си и да бъде закрит. Затова студентите готвят протест в следващите дни пред Народното събрание. Недоволството се организира в социалните мрежи.

Здравният министър обясни, че Медицинският факултет няма да бъде закрит. „Учебната и клиничната база на болница „Лозенец” се запазва, даже при това преструктуриране те ще получват нови клинични бази в други медицински университети, с които ще се сключи договор”, отбеляза здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

В официалната позиция на болница „Лозенец” преструктурирането се приветства. Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков също успокоява студентите, че до закриване на факултета по медицина няма да се стигне.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ramstein

2018.12.09 | 21:06

1

Любо,Любо/Спасов/,кой те измисли?Абсолютен самозванец!Май трябва и прокурор в "Лозенец"!

Добави коментар

Водещи новини