Не се обмисля въвеждане на мерки заради ръста на ковид случаите

  • 27 септември 2023 15:00

  • 1707
  • 5
Не се обмисля въвеждане на мерки заради ръста на ковид случаите
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Не се предвижда въвеждане на меррки след ръста на случаите на коронавирус от последните дни, каза здравният министър Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на в изявление в Министерския съвет.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1227

Изследвана е епидемиологичната обстановка в страната и не са достигнати нива на заболеваемост, които да изискват конкретни действия. Въпреки това на всички РЗИ са поставени изисквания да бъдат в готовност и при увеличаване на случаите да предприемат действия.

"Този вариант на ковид е доста по-слабо вирулентен и не дава усложненията отпреди", коментира още министър Хинков.

Доц. Ангел Кунчев: Пикът на COVID ще е октомври-ноември

Проблеми със снабдяването с ваксини за грип на национално ниво няма. При по-голямо увеличение на ковид случаите държавата има готовност да закупи допълнителни ваксини.

Министърът коментира и решението за спиране на изграждането на протонен център за лечение на онкоболни деца. Проектът беше предвиден като част от Плана за възстановяване и устойчивост, но по-рано днес финансовият министър Асен Василев обяви, че той отпада. Хинков приема част от аргументите на колегата си, но ще настоява центърът да бъде построен със средства от държавния бюджет.

"Имам много сериозни аргументи по отношение на изграждането на такъв център, тъй като медицинските нужди за онкоболни деца са особено сериозни. Ще предложа да се изгради такъв център с бюджетни средства извън тези по ПВУ. Оставам с впечатление, че има резервни възможности догодина да се намерят тези средства", заяви Хинков, предаде БНТ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1707 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Vvhh

2023.10.02 | 13:18

5
Свършиха паричките май май и сега на ново. Срам и позор

2023.09.27 | 17:42

4
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom

2023.09.27 | 16:09

3
ааа, не така, давайте мерките, тоя път няма да ви се размине, гниди! да не бегате през глава към усрофашистан, там е вашата майка - родина!
Майтапчи Йово

2023.09.27 | 15:57

2
Тиквеници, бегом марш към УСрайна... там няма ни ковид, ни мовид, мамицата ви ибрикчийска:)))!

2023.09.27 | 15:54

1
Първия щаб някак оцеля, ама тия ще намажат въжето

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини