COVID-19 атакува с нов вариант, наречен „флирт“

  • 20 май 2024 10:38

  • 836
  • 2
COVID-19 атакува с нов вариант, наречен „флирт“
© Pixabay

COVID-19 атакува с нов вариант, наречен „флирт“. Ръководителят на лаборатория в Берн, д-р Аспарух Илиев, каза в ефира на „Твоят ден“, че протичането му е сходно с предишните варианти.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1290

Д-р Илиев подчерта, че COVID-19 продължава да бъде сериозно заболяване, а новият вариант не е лек, но не е по-опасен. Според медика всяка година ще се наблюдават мутации, което е свързано и с преработването на ваксината.

„Това, което все още нямаме с този коронавирус, но се наблюдава при другите, е изразена сезонност. Все още се вижда, че и в по-топлите периоди има случаи на заболяването“, посочи Илиев. 

По отношение на ваксинацията специалистът каза, че в цял свят се наблюдава намаляване на поставяне на бустерни дози. Той обаче препоръча реваксинацията.

Доктор Илиев коментира и двете разработки на ваксини срещу СПИН, пуснати за клинични изпитания. Той каза, че проблемът при този тип ваксини е, че вирусът мутира много бързо.

Последвайте канала на

Десислава Станева
836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:54

2
❤️ Г­о­р­­­е­щ­и­­ ­м­о­­­м­­­и­ч­­­е­­­т­­а­ ­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­а­­к­в­а­т ­-­­ X­­­1­­8­­­.­­­F­­­U­­­N

2024.05.20 | 14:00

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини