Силна магнитна буря удря Земята през септември

  • 30 август 2022 09:18

  • 9887
  • 1
Силна магнитна буря удря Земята през септември
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди, но има съвети, които ще помогнат да се избегне негативното въздействие на слънчевите изригвания.

Кога се очакват магнитните бури?

Метеоролозите отбелязават, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок).

Особено в този период трябва да сте внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората.

Очакват ли ни магнитни бури до края на лятото

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати, пише zdrave.to.

Как магнитните бури влияят на тялото

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.

По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.30 | 10:43

1
по-силна от съветските танкове, готови да ни изтрепат 44та ли!??!

Добави коментар

Водещи новини