Спасиха бебе с 3 крака и два полови органа в Турция

  • 22 август 2022 16:45

  • 9370
  • 1
Спасиха бебе с 3 крака и два полови органа в Турция
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Бебе с 3 крака и два полови органа се роди в град Шанлъурфа, Източна Турция, преди 45 дни, съобщи ежедневникът Хюриет. Необикновеното пеленаче веднага беше прехвърлено в университетската болница в град Харан, Източна Турция. Там му бяха проведени детайлни прегледи и изследвания от екип под ръководството на неврохирурга д-р Гюляра Чийдем и детския хирург проф. д-р Мехмет Емин Бьолекен, пише "Марица".

Неврохирургът на университетската болница в Харан д-р Чийдем заяви, че трите крака на бебето са били активни.

„Такива случаи са изключително редки, но по-интересното е, че и трите крака на бебето бяха активни и нервите бяха свързани.

Спасиха бебе с трансплантация на сърце

Миналата седмица бе направена операцията, продължила 5 часа, при която бяха коригирани аномалиите.

При анестезията не са подадени мускулни релаксанти, за да не се прекъсне функция на крайниците. Чрез свързването на бебето към устройството за невронаблюдение всеки мускул и нерв са били контролирани и процедурите са извършени стъпка по стъпка. Третият крак и пениса, които е бил недоразвит във вътрешните органи, са отстранени успешно.

Д-р Чийдем заяви, че ще бъде направен генетичен скрининг, за да се разбере причината за състоянието на бебето. Специалистите предполагат, че бебето е родено по този начин, но е щяло да бъде сиамски близнак.

Новороденото все още е под лекарски контрол. 

 

 

Росица Валентинова
9370 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини