Лукашенко: COVID-19 може да помогне при лечението на рак

  • 22 октомври 2021 14:50

  • 529
  • 2
Лукашенко: COVID-19 може да помогне при лечението на рак
© Getty Images

COVID-19 може да помогне при лечението на рак. Това каза президентът на Беларус Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в в една от болниците на страната пред медицински персонал, предаде БТВ.

След като последва бурна реакция на думите му в медиите, Лукашенко заяви, че казаното е изопачено, а Беларус е „кост в гърлото“ за застъпниците на строгите мерки против коронавируса, пише РИА Новости.

"Дай Боже, COVID-19 да се превърне в лекарство за онкологични заболявания. Все пак за нас е по-лесно да лекуваме пациенти с коронавирус... Това е по-лесно, отколкото за пациентите с рак", заяви Лукашенко преди два дни.

Според него "процентът на онкоболните е спаднал значително" не защото хората не търсят медицинска помощ, а защото "се случва нещо подобно". След като последваха остри критики и реакции в медиите, Лукашенко заяви:

Александър Лукашенко към Владимир Путин: Желая ви крепко здраве

"Боже мой, от Беларус до Америка - кой ли не си изтри краката в това изявление. Но не е като да казвам, че COVID лекува рак. „Това са фактите. И не дай си Боже да е така" - това беше казано. И всички се вкопчват... Добре, американците, европейците, но в Русия има толкова много умни хора: "О, президентът не е специалист, той казва, че COVID лекува рак. Но аз не го казвам. Те се вкопчват във всичко", каза Лукашенко на среща с правителството днес.

В страната са отменени глобите за неносене на маски на обществени места, а президентът твърдо е убеден, че не бива „хората да се насилват да се ваксинират“. Самият той обяснява, че би се имунизирал, но само с беларуски препарат, който все още обаче не съществува.

Според Лукашенко е необходимо да се води борба с разпространението на инфекцията чрез повишаване на личната отговорност на хората едни към други, а не чрез глоби и принуда.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
529 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОЧНО

2021.10.22 | 16:09

2
така
ТОЧНО

2021.10.22 | 16:09

1
така

Добави коментар

Водещи новини