Проф. Ангелов отчете положителен ефект от мерките срещу COVID-19 и коментира изборите

  • 07 януари 2021 10:00

  • 5377
  • 10
© Булфото

Министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г., главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и членове на Националния ваксинационен щаб дадоха брифинг във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.

Отчитаме положителни данни като резултат от мерките срещу коронавируса, заяви проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.

"Новите случаи са 1002 - или 9.9% от тестваните хора. 55% от тестваните за денонощието са с PCR, другите с антигенни тестове. Излекуваните са денонощието за двойно повече от новозаразените", разкри здравният министър. 

Министър Ангелов: Можем да контролираме COVID-19, ваксината е най-голямото ни оръжие

"Скоро ще има данни за доставките на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна". Създадена е логистика и организация за доставката и поставянето на ваксината на "Модерна" - поръчали сме 500 000 ваксини, което ще стигне за имунизацията на 250 000 души.  Ваксинирани у нас са 7912 души", допълни проф. Ангелов. 

"От другата седмица имаме готовност да ваксинираме потребителите на социални услуги и учители. Ще започнем с потребители в домовете за възрастни, в които не е имало нито един заразен", съобщи още министърът на здравеопазването. 

"Следим всяка една тенденция при вируса. Очакваме и 14-15 януари, когато ще се видят данните от Нова година и 10 дни от началото на учебната година", разкри здравният министър. 

Какви са разликите между ваксините на Модерна и Пфайзер

"Ще окажем пълно съдействие на полицията и прокуратурата относно сигналите за продажба на кръвна плазма", категоричен бе проф. Ангелов. 

Всеки кмет и политик опитва да извлече най-много ползи за себе си. Ситуацията изисква малко по-различен тип действия. Всичко това, което се случва погазва здравето на българите. Такава пандемия се случва веднъж на 100 години. Всеки решава с какво да остане в история - преследване на политически страсти или опазване на животи. Не е време за правене на политика!, каза здравният министър по повод мъжкото хора в Калофер и празнуващите в Габрово. 

Въпреки забраните - калоферци извиха хоро в Тунджа

"Няма да коментирам действията на политиците, всеки човек може да прецени действията", допълни проф. Костадин Ангелов по темата. 

Работим по дата за избори 28 март, категоричен бе министърът на здравеопазването. Различен ще е планът, ако изборите са март, април или май. Много е важно да вземем решение за карантинираните и хората в изолация. Те ще имат възможност да дадат своя глас. Може да създадем специални секции или място за гласуване отвън, но това зависи от датата. Работим по всички сценарии, по-важни са хората, разкри проф. Ангелов. 

Възможно ли е да има избори по време на пандемия?

Министърът на здравеопазването заяви, че се очакват промени по информационната система за представяне на данните за коронавируса. 

"До края на седмицата ще има мобилно приложение, така лекарите ще получават първи данни за ваксините", разкри проф. Ангелов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5377 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
НЕПОДКЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕСЪМ ПЛАТЕН

2021.01.09 | 16:45

10
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
123

2021.01.07 | 12:09

6
Мерките са за да ни заробят и да ни унищожат. Хората не се страхуват от грипчето, а от това че им се отнемат правата и ги задушават финансово.
до "е"

2021.01.07 | 13:47

9
Много ми харесва обръщението "всички сте", един вид признание, че така мислят всички. Причината за положението в България е ясна, управлението е сбъркано, тече грабеж и геноцид, и не от едни лоши хора там без маски
e

2021.01.07 | 12:33

7
всички сте много смели в изказванята докато не умре ваш близък или ваш близък разболял се от "грипчето" повика линейка и тя 2-3 часа не идва,защото не може да смогнат. Тогава друга песен пеете и псувате всички. Тогава се замислете дали не сте вие причината за това

2021.01.07 | 10:11

1
А защо не ги приложихте още септември месец миналата година? Като сте тъпи и не знаете какво да правите наемете си експерти от Азия видя се Герб не се справя с успешно с кризите и не знае как да действа.

2021.01.07 | 13:33

8
тия мерки от 9.IX.44 ги прилагаме и резултатите са все по-добри
Minister

2021.01.07 | 11:58

5
Заплатите на медиците щеше да дихаш господине
от кога наричат пълзяща пневмония КОВИД ?

2021.01.07 | 11:49

4
На Мангъров му подрязаха крилата. За жалост и той говори за Ковид а не каже истината , че става дума за пълзяща пневмония . На някои я инжектират в болниците докторите ,, спасители'' , други влачат заболявания от преди , затварят ги заедно с пневмоничните и гледайте цирка след 2 дни . В американските болници и в Канада схемата е горе-долу същата. В България е толкоз зле положението понеже , народа и без друго е много болен , битовите условия са лоши за мнозина , и от преди Ковид в България си тече геноцид и без това. Хора разберете ,че на 90% от това , което се случва е медийна кампания , финансирана, всичко това е планирано с години.
не знам този пeдеpаст на снимката какво отчита

2021.01.07 | 10:39

3
но , резултатите от ,, мерките '' срещу Ковид са следните : 1.Още по-висока смъртност от преди ( без Ковид бяхме в челните места в света от 9 млн. сме 6 млн. първата държава загубила 1/3 от населението си без война) 2. Съсипване и на малкото останало производство в страната. 3. Погребване на бизнеса 4. Окончателно заробване с кредити 5. Неграмотни и умствено обременини деца заради затварянето на училищата 6. Изтребление на нашите бащи, майки, дядовци и баби болни от каквото се сетите представено, като нещо на ,което сега му викат Ковид , а е всъщност пневмония, карал съм я два пъти много преди Ковид, следствие от бронхид, следствие от нелекувана настинка . 7. Срив на здравеопазването. 8. Още по-голямо разделение в обществото и в семейството. Като гледам какви са резултатите от ,,мерките'' , наречени с истинските им думи , не ми се мисли какви ще са резултатите от ваксините. Още не са почнали да ги слагат , а вече млади здрави хора умират от тия ваксини на следващия ден без обяснение. Явно наистина ни спасяват ама май от живота.
BRAVO

2021.01.07 | 10:14

2
Макар и закъснели мерките дават резултат

Добави коментар

Водещи новини