Дерматолози очакват наплив от пациенти с кожни проблеми след края на лятото

  • 26 юни 2019 20:38

  • 939
  • 1
Дерматолози очакват наплив от пациенти с кожни проблеми след края на лятото
© pixabay

Наплив от пациенти с кожни проблеми след края на лятото, прогнозират дерматолози. Причината е в неправилна защита от слънцето в горещите месеци.

В Клиниката по дерматология във Военномедицинска академия на година се извършват стотици операции.

19-годишният Радослав е спасител на плажа в Крайморие. Стои средно по 10 часа на слънце всеки ден и още в началото на сезона е с изгаряне. Казва, че се маже с кремове против слънце, но не успява да се опази. Лекарите съветват да се стои на слънце от сутрин до 11:00 ч. и след 16:00 ч. след обяд, предаде БТВ.

Най-честата поява на бенки е при прекомерното излагане на слънце. Подценим ли слънцето, операцията на злокачествени бенки е почти сигурна.

Лекарите предупреждават и любителите на солариуми. При тях вече има случаи със злокачествени образувания на кожата.

В следващите дни във ВМА ще преглеждат безплатно пациенти със съмнителни кожни образувания. Прегледите ще се проведат на 28 юни и 9 юли. Болницата планира да организира безплатни дерматологични прегледи и през есента.

Мая Йорданова
939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДоФтори

2019.06.26 | 20:51

1

Вярно е , че са доктори, щото ако бяха лекари щяха да знаят, че слънцето е полезно за много болести и най-вече псориазиса.
Днешните доктори са търговски представители на фармацевтични фирми и ходят само по екскурзии без да се интересуват за пациентите. юте и затова сумати народ си замина към отвъдното.
господа и гопожи доктори, докато сте търговски представители, няма как да се развивате и да се биете в гърдите, че сте постигнали нещо. Халал да са ви икскурзиите, но починалите ви тежат на съвестта!
Себорея, псориазис са страшни болести, но няма кой да ни помогне!
Ще си мрем тихичко, но да знаете, че рано или късно всичко си идва на мястото.

Добави коментар

Водещи новини