-
30 април 2019 13:09
- 1464
- 2
Пропускането на закуската може да увеличи риска от сърдечносъдово заболяване и инсулт, съобщи в. "Индипендънт".
В сравнение със закусващите, хората, които пропускат първото хранене, са с 87 процента по-голям риск от смърт от сърдечносъдово заболяване и с 19 процента по-голям риск общо от смърт. Рискът от инсулт при тях е три пъти по-висок.
Учените от универистета на Айова са проследили 17 години 6500 души на възраст 65 - 75 години, които в началото на изследването са били здрави. Почти 60 процента от тях са закусвали редовно, четвърт - понякога, а 16 процента рядко или никога.
"Много трудове показват, че прескачането на закуската е свързано с по-висок риск от диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол - каза ръководителят на изследването д-р Вей Бао. - Нашето изследване насочва, че закуската може да е лесен начин за поддържане на здрава сърдечносъдова система".
Последвайте канала на
Свързани новини
Физическата активност намалява риска от инфаркт
16 януари 201911:23
Хората с по-голямо дупе са с по-нисък риск от инфаркт, инсулт и диабет
30 ноември 201810:33
Девет от десет инфаркта са предотвратими, според лекари
22 ноември 201816:54
Глобалната епидемия от диабет ще доведе до рекордно търсене на инсулин
21 ноември 201811:12
Лесбийките и бисексуалните жени са с повишен риск от инфаркт
07 ноември 201813:51
Градският шум увеличава риска от инфаркти и инсулти
06 ноември 201812:09
Опасно е пропускането на закуската
19 юни 202116:14
Пропускането на закуската понижава резултатите в училище
21 ноември 201914:08
Вода, чай и протеини на закуска помагат за отслабване
24 октомври 201914:41
Левски посяга към титлата, но ЦСКА няма да я даде лесно
Национал може да пише история в Полша заедно с Вилфредо Леон
Ще продължи ли добрата серия на Пирин и в плейофите?
От СДВР: Ограничаваме част от хореографията на дербито, ако е необходимо, ще бъдат изпразвани сектори
Ман Сити направи важна крачка към титлата
Общински съветник: "Георги Аспарухов" е една стъпка по-близо до превръщането му в модерен стадион
Коментари 2
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Кристина Петкова: Нужен ни е изцяло нов закон за хазарта, а не едно бързане
26 април 202408:45
Борисов: ГЕРБ е принципна партия – там, където плюем, не лижем след това
26 април 202409:33
Кирил Петков: Г-н Пеевски е голям и хлъзгав камък на врата на Борисов
26 април 202410:53
Тома Биков възмутен как точно Желязков е бил атакуван
26 април 202408:29
Лена Бориславова: Вместо Желязков да действа, както трябва, служи на Борисов и Пеевски
26 април 202408:06
Божанков: Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение
26 април 202408:30
Георг Георгиев: Отстраняването на Желязков е нескопосан опит за прикриване на същинските теми
26 април 202408:34
На първо четене: Депутатите приеха единодушно промени в Закона за хазарта
26 април 202410:57
Доц. Ангел Кунчев обяви ще се въвежда ли извънредна епидемична обстановка в страната
26 април 202409:02
2019.04.30 | 13:37
Това изследване е странно....и нереалистично....особено като се знаят сегашните закуски....пълни с брашно ,салами ,трансмазнини и други боклуци...
2019.04.30 | 13:53
Затова ще се закусват варива. На човек като не му пука за здравето, няма право да се оплаква, че сам се докарва до нуждата от лечение. Всеки полуграмотен човек знае, че тестените бели закуски нанасят вреда. Като се добавят цигари, алкохол, недостатъчно движение и стрес, да не се учудваме от черната статистика. П.С. Не ми използвай никнейма. Аз съм оригиналът. Ти си преди всичко неграмотен трол.