-
30 април 2019 13:09
- 1498
- 2
Пропускането на закуската може да увеличи риска от сърдечносъдово заболяване и инсулт, съобщи в. "Индипендънт".
В сравнение със закусващите, хората, които пропускат първото хранене, са с 87 процента по-голям риск от смърт от сърдечносъдово заболяване и с 19 процента по-голям риск общо от смърт. Рискът от инсулт при тях е три пъти по-висок.
Учените от универистета на Айова са проследили 17 години 6500 души на възраст 65 - 75 години, които в началото на изследването са били здрави. Почти 60 процента от тях са закусвали редовно, четвърт - понякога, а 16 процента рядко или никога.
"Много трудове показват, че прескачането на закуската е свързано с по-висок риск от диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол - каза ръководителят на изследването д-р Вей Бао. - Нашето изследване насочва, че закуската може да е лесен начин за поддържане на здрава сърдечносъдова система".
Последвайте канала на
Свързани новини
Физическата активност намалява риска от инфаркт
16 януари 201911:23
Хората с по-голямо дупе са с по-нисък риск от инфаркт, инсулт и диабет
30 ноември 201810:33
Девет от десет инфаркта са предотвратими, според лекари
22 ноември 201816:54
Глобалната епидемия от диабет ще доведе до рекордно търсене на инсулин
21 ноември 201811:12
Лесбийките и бисексуалните жени са с повишен риск от инфаркт
07 ноември 201813:51
Градският шум увеличава риска от инфаркти и инсулти
06 ноември 201812:09
Какво е брънч и защо стана толкова популярен?
25 ноември 202411:41
Опасно е пропускането на закуската
19 юни 202116:14
Пропускането на закуската понижава резултатите в училище
21 ноември 201914:08
Фантастично! Алберт Попов триумфира в слалома в Мадона ди Кампильо
Барса сломи Атлетик и е на финал, но и ВАР помогна
Тотнъм нанесе едва втората загуба на Ливърпул от началото на сезона
Ланс си хареса още един футболист на ЦСКА - София?
Ужасяващ епизод с Бентанкур в първите минути на Тотнъм - Ливърпул
Спартак понесе ново разочарование в Европа
Коментари 2
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за съдебната власт
08 януари 202520:27
Депутатите приеха на първо четене и петте законопроекта за промени в ИК
08 януари 202518:55
Проф. д-р Пламен Киров: Вместо да изберат нов ВСС, депутатите внасят каскада от закони, за да спрат конкретен човек
08 януари 202518:07
Журналистът Стояна Георгиева: Борисов по-скоро не иска да прави правителство
08 януари 202519:04
Провалиха се преговорите за нов КТД в Столичния автотранспорт
08 януари 202519:52
АПИ има вина за катастрофата на АМ „Струма“, при която загинаха 45 души от Северна Македония
08 януари 202521:39
Водещите новини! Два пъти над нормата е замърсяването на въздуха в София. ЕК отговори на Тръмп, намекна за „съвместна отбрана между държавите от ЕС“
08 януари 202519:24
Огненият ад в Лос Анджелис: Бен Афлек е евакуиран, домовете на Том Ханкс и Стивън Спилбърг опустошени
08 януари 202518:16
Огромен крокодил разкъса многодетна майка
08 януари 202520:22
2019.04.30 | 13:37
Това изследване е странно....и нереалистично....особено като се знаят сегашните закуски....пълни с брашно ,салами ,трансмазнини и други боклуци...
2019.04.30 | 13:53
Затова ще се закусват варива. На човек като не му пука за здравето, няма право да се оплаква, че сам се докарва до нуждата от лечение. Всеки полуграмотен човек знае, че тестените бели закуски нанасят вреда. Като се добавят цигари, алкохол, недостатъчно движение и стрес, да не се учудваме от черната статистика. П.С. Не ми използвай никнейма. Аз съм оригиналът. Ти си преди всичко неграмотен трол.