-
24 септември 2014 07:55
- 1856
- 2
6 оцветители и консерванти увреждат ДНК. Български учени са удостоверили категорично това за 6 разрешени Е-та, които се добавят в храните, пише "24 часа".
Всяко увреждане на ДНК е потенциал за развитие на рак, каза доц. Георги Милошев, който ръководи Лабораторията по молекулярна генетика в Института по молекулярна биология на БАН. Там са провеждани експериментите.
Тези Е-та се съдържат в консерви, в меса, оцветени сладкиши и колбаси и дори в кафето.
Последвайте канала на
Свързани новини
Сираков: Темата в Левски сега е "надграждане" - ще се опитаме да намерим най-добрия треньор
Годината на Локомотив (Пловдив) - обзорът на Sportal.bg
Ботев се разплати с треньорите в ДЮШ, но не и с представителния отбор
"Въпроси и отговори" с Годуин Коялипу
Божидар Искренов написа книга, "Без обувки" разказва неговата история
ЦСКА - София иска три милиона евро за Червения терминатор
Коментари 2
Добави2014.09.28 | 10:38
Добави коментар
Водещи новини
Минималната заплата става 1077 лв. от януари, въпреки че бюджет за 2025 година няма
24 декември 202412:41
Новата социологическа агенция на Първан Симеонов: 76% от българите искат редовен кабинет
24 декември 202411:36
Патриарх Даниил: Нека Рождество Христово бъде началото на дълбока благодатна промяна в начина ни на мислене и живот
24 декември 202413:13
Как една исландка посреща Коледа и Нова година в едно монтанско село
24 декември 202412:31
Колко харчим, за да прекараме едни топли и уютни коледни празници
24 декември 202412:30
Евакуираха четирима души при пожар в къща в благоевградското село Габрово
24 декември 202412:20
Руски товарен кораб потъна след експлозия в Средиземно море
24 декември 202411:33
След падането на Асад - над 25 000 сирийски бежанци са се завърнали по домовете си от Турция
24 декември 202412:08
С какво време идва Коледа
24 декември 202412:20
2014.09.28 | 10:40