-
24 септември 2014 07:55
- 1853
- 2
6 оцветители и консерванти увреждат ДНК. Български учени са удостоверили категорично това за 6 разрешени Е-та, които се добавят в храните, пише "24 часа".
Всяко увреждане на ДНК е потенциал за развитие на рак, каза доц. Георги Милошев, който ръководи Лабораторията по молекулярна генетика в Института по молекулярна биология на БАН. Там са провеждани експериментите.
Тези Е-та се съдържат в консерви, в меса, оцветени сладкиши и колбаси и дори в кафето.
Последвайте канала на
Свързани новини
Португалия едва ли ще отпусне газта, въпреки че вече си гарантира първото място
Украйна и Белгия в пряк сблъсък за излизане от най-завързаната група
Словакия и Румъния излизат в решителен двубой за класиране на 1/8-финалите на Евро 2024
Изходните позиции задължават Чехия да победи Турция
Лаутаро Мартинес донесе втори успех на Аржентина
Евро 2024 - следете всичко най-интересно в Германия с екипа на Sportal.bg
Коментари 2
Добави2014.09.28 | 10:38
Добави коментар
Водещи новини
Тошко Йорданов: Правителство би могло да има, ако има и желание, иначе нови избори не ни плашат
26 юни 202412:27
ИТН при Радев: Най-разумният ход е експертно правителство с третия мандат
26 юни 202411:15
Борисов: Има много сериозен сигнал за най-висока степен на заплаха срещу мен
26 юни 202409:56
Атанас Атанасов се опитвал да назначава свои хора в Служба "Военно разузнаване" и да получава информация
26 юни 202411:53
Евродепутатите Никола Минчев и Ицо Хазарта стават част от “Обнови Европа”
26 юни 202411:35
Матурата след 10 клас: По-нисък резултат по математика от миналата година
26 юни 202411:06
Бившият директор на отдел "Издирване" Красимир Занев: Брендо се е изплашил да не го застигне съдбата на Поли Пантев
26 юни 202411:07
Товарен влак удари лек автомобил на жп прелез
26 юни 202411:26
Родители получават до 6 530 лева?
26 юни 202410:53
2014.09.28 | 10:40