Три месеца след рухването на ключов мост, пристанището в Балтимор заработи отново

  • 11 юни 2024 07:17

  • 1278
  • 2
Три месеца след рухването на ключов мост, пристанището в Балтимор заработи отново
© gettyimages

Каналът за корабоплаване на пристанището на Балтимор бе отворен отново, 11 седмици след като мостът Франсис Скот Кий се срути, след като беше ударен от товарен кораб. Това предаде БиБиСи.

Инженерният корпус на армията на САЩ заяви, че проходът, където мостът Франсис Скот Кий рухна, вече е безопасен за транзит. Каналът с ширина 700 м и и дълбочина 15 м е възстановен до първоначалните си оперативни размери.

На 26 март 2024 г. контейнеровозът "Дали" се удари в моста, разрушавайки част от него и причинявайки смъртта на шестима души. Катастрофата остави кораба блокиран под останките в река Патапско. Миналия месец "Дали" беше преместен от влекачи, една от последните стъпки, необходими за разчистване на корабните маршрути преди повторното отваряне на канала.

Аварийни екипи трябваше да премахнат 50 000 тона отломки. Около 2000 спасители, включително стотици специалисти от цял ​​свят, работиха за премахването на купчината от стомана и бетон с помощта на флотилия от влекачи и повече от дузина плаващи кранове, пише news.bg.

Разрушиха моста в Балтимор с контролиран взрив

ФБР и бреговата охрана на САЩ разследват инцидента.

Пълното възстановяването на участъка ще отнеме повече от четири години и ще струва до 1,9 милиарда долара.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1278 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.11 | 13:15

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
фбр

2024.06.11 | 10:22

1
фбр да каже, защо украинците им събориха моста????

Добави коментар

Водещи новини