Тръмп се срещна с бившия японски премиер Таро Асо

  • 24 април 2024 06:58

  • 241
  • 4
Тръмп се срещна с бившия японски премиер Таро Асо
© Gettyimages/архив

Бившият японски премиер Таро Асо се срещна вчера с бившия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс.

Това е най-скорошният случай, в който представител на съюзническа на САЩ страна установява контакт с кандидат-президента от Републиканската партия.

Осемдесет и три годишният Асо, който понастоящем е заместник-председател на управляващата в Япония Либерално-демократическа партия се е срещнал с Тръмп в Ню Йорк вчера вечерта, като срещата е продължила около час.

"Той е уважаван човек в Япония и извън нейните предели - човек, когото харесвам и с когото съм се запознал посредством нашия скъп приятел Шиндзо", каза Тръмп, имайки предвид покойния японски премиер Шиндзо Абе.

Таро Асо беше вицепремиер на Шиндзо Абе, който имаше близки отношения с Тръмп по време на управленския мандат на президента републиканец. Асо от години играе важна роля в японската политика и има голям опит, що се отнася до отношенията между САЩ и Япония, отбелязва Ройтерс, информира БТА.

Япония се опитва да се свърже с хора, които са близки до Тръмп, преди президентските избори в САЩ на 5 ноември и на фона на притесненията, че ако се върне в Белия дом, Тръмп може да въведе протекционистки мерки или да предприеме други действия, които да се отразят негативно на японската икономика или на отношенията между САЩ и Япония в сферата на отбраната.

Японската външна министърка Йоко Камикава каза на вчерашна пресконференция, че посещението на Асо в САЩ си е негова лична инициатива и че японското правителство няма общо с него.

Преди около две седмици американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и японският премиер Фумио Кишида обявиха планове за военно сътрудничество и набор от проекти, насочени към засилване на съюза между САЩ и Япония.

Обвиниха Тръмп в опорочаване на изборите

Последвайте канала на

Десислава Станева
241 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
тоше,,

2024.04.24 | 07:39

1
Слава на Тръмп!!!!!!!!
тоше,,

2024.04.24 | 07:40

3
Тръмп отново президент!!!

2024.05.25 | 07:08

4
❤️ Г­о­­­р­­е­щ­и­­­ ­м­о­м­­­и­­­ч­е­­т­а­ ­­в­­­и­ ­­­о­­ч­а­­­к­в­­­а­т ­­­-­­ X­­1­8­.­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини