Дуда и Тръмп обсъдиха увеличение на разходите за отбрана

  • 18 април 2024 21:03

  • 547
  • 5
Дуда и Тръмп обсъдиха увеличение на разходите за отбрана
© Getty Images/Guliver

Полският президент Анджей Дуда неофициално се срещна в Ню Йорк с бившия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Двамата са обсъдили полското предложение за увеличаване на препоръчителните разходи за отбрана в НАТО, предаде полската новинарска агенция ПАП, цитирайки предизборния екип на Тръмп.

Тръмп и Дуда се срещнаха вчера вечерта в „Тръмп Тауър“ на пето авеню в Манхатан, Ню Йорк.

Тръмп се изправя отново срещу Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на президентските избори в САЩ през ноември. Дуда е смятан за съюзник на бившата управляваща партия в Полша - социално-консервативната "Право и справедливост". Той много пъти е хвалил Тръмп и политиките му. Въпреки това новото центристко правителство изглежда предпочита настоящия президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

„Двамата президенти, които са големи приятели, обсъдиха предложението на Дуда за увеличението на разходите за отбрана на страните от НАТО до 3%“, съобщи екипът на Тръмп в социалната мрежа „Екс“.

Предизборният екип на Тръмп добави, че бившият американски президент „помни с добро посещението си в Полша през 2017 г. и похвали полския народ за непоколебимата му защита на суверенитета си и поетия ангажимент към сигурността на европейските граници. Президентът Тръмп е голям почитател на Полша и полския народ.“

Полският президент: Страните от НАТО трябва да увеличат производството на боеприпаси

Тръмп също така публикува кратко видеообръщение в социалната си платформа „Трут соушъл“ (TRUTH Social), в което поздравява полския президент. На записа Тръмп похвалва предишното сътрудничество с Дуда, като коментира добрата комуникация с него и постигнатото съгласието по множество теми. Той нарече Дуда „свой приятел“ и похвали „отличната работа“, която върши в Полша.

Дуда е придружаван от двама свои сътрудници от президентството: Марчин Масталерек и Войчех Коларски.

„Беше изключителна среща. Разговор, дълъг почти два часа и половина, се проведе в страхотна атмосфера. Беше среща между двама приятели“, заяви Коларски след разговорите.

През март Дуда предложи всички страни членки на НАТО да увеличат разходите си за отбрана от 2% на 3% от брутния вътрешен продукт. Концепцията беше представена от Полша по време на срещата на Дуда с президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в Белия дом, на която присъстваше и полският министър-председател Доналд Туск, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
547 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 07:23

5
❤️ Г­­о­р­­­е­­­щ­и­ ­­м­­о­м­и­­­ч­е­­­т­­­а­­­ ­в­­­и­­­ ­­о­ч­­а­­к­в­­­а­­т ­­-­­­ X­1­­8­­.­F­U­N

2024.04.19 | 06:31

4
Barcelona
Vatikana

2024.04.19 | 06:30

3
varten nekste Papa mit Braun Augen
100 k geld

2024.04.19 | 06:28

2
Brot
баба гицка

2024.04.18 | 21:43

1
тръмп е зло за света, това е антихриста

Добави коментар

Водещи новини