Станаха ясни кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ

  • 09 януари 2024 12:59

  • 2249
  • 3
Станаха ясни кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ
© Gettyimages

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който встъпи в длъжност в началото на 2021 г., има малко съперници за номинацията на Демократическата партия за президентските избори през 2024 година, предаде БТА.

Тъй като бившият президент Доналд Тръмп е лидерът в надпреварата за номинацията на Републиканската партия, силната позиция на Байдън преди предстоящите предварителни избори на демократите вероятно ще доведе до повторение на битката от изборите през 2020 година.

Ето някои от водещите кандидати в надпреварата за номинацията на демократите:

ДЖО БАЙДЪН

Осемдесет и една годишният Байдън, който вече е най-възрастният президент в историята на САЩ, ще трябва да убеди гласоподавателите, че ще може да издържи още четири години на власт на фона на ниския си рейтинг на доверие. Съюзниците на Байдън казват, че той смята, че е единственият кандидат от Демократическата партия, който може да победи Тръмп.

Когато обяви кандидатурата си, Байдън заяви, че неговата задача е да защити американската демокрация и спомена смъртоносната атака на поддръжници на Тръмп срещу Капитолия в САЩ от 6 януари 2021 година. Вицепрезидентката Камала Харис отново ще бъде негов партньор в тандема.

Икономиката ще бъде фактор в неговата кампания за спечелване на втори мандат. Въпреки че САЩ избегнаха очакваната рецесия и икономиката расте по-бързо от очакванията на икономистите, през 2022 г. инфлацията достигна 40-годишен връх и цените на храните и на горивата се отразяват на избирателите.

Байдън ръководи отговора на западните правителства на руската инвазия в Украйна и убеди съюзниците да наложат санкции на Русия и да подкрепят Киев. Той също така подкрепя Израел в конфликта му с бойци на "Хамас" в Газа. 

Байдън ще изостри политическите атаки срещу Тръмп в реч по повод третата годишнина от нападенията срещу Капитолия

Байдън обаче е подложен на остри критики от страна на някои членове на собствената му партия заради нежеланието си да подкрепи призивите за прекратяване на огъня в палестинския анклав, където по информация от официални представители от Газа са били убити повече от 20 000 души, хиляди сгради са били повредени или разрушени и жителите нямат достатъчно храна, вода и медицински консумативи.

У дома той успя да прокара огромни пакети за икономически стимули и за разходи за инфраструктура, за да заздрави американското промишлено производство, въпреки че почти не е получил признание от избирателите, че е успял да постигне последното.

Байдън бе подложен на критики от страна на републиканците и на демократите за имиграционната си политика и преминаванията на мигранти през границата между САЩ и Мексико достигнаха рекордни нива по време на неговото управление.

МАРИАН УИЛЯМСЪН

Седемдесет и една годишната авторка на бестселъри и книги за самопомощ Мариан Уилямсън обяви втората си кандидатура за Белия дом с лозунга "справедливост и любов", въпреки че шансовете ѝ за победа за ниски.

Тя се кандидатира и на предварителните избори на Демократическата партия през 2020 г., но се отказа от надпреварата преди гласуването. Уилямсън обяви новата си кампания на 23 март и ще участва в предварителните избори в щата Ню Хемпшир.

ДИЙН ФИЛИПС

Малко известният законодател от Минесота Дийн Филипс обяви през октомври, че ще отправи предизвикателство срещу Байдън въпреки ниските си шансове за успех, защото не смята, че президентът ще успее да спечели втори мандат.

Петдесет и четири годишният бизнесмен милионер и съосновател на компания за сладолед обяви кандидатурата си в едноминутно видео, публикувано онлайн, в което казва: "Имаме някои предизвикателства… Ще ремонтираме тази икономика и ще ремонтираме Америка".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2249 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СРАМ И ПОЗОР...

2024.01.10 | 04:53

3
youtube.com/watch?v=I0Jx8LHZymI - От 10-та секунда до 8-ма минута - видеа с геолокации, които са ЗАСНЕТИ ОТ УКРАИНЦИ, а не един вид - Путинова пропаганда... Истината ще я видите с очите си, а тя е, че ОГЪН И ЖУПЕЛ се сипе над Украйна и няма MIM-104 Patriot, няма IRIS-T, няма SAMP/T - ЩЕ ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ, ЧЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО....... Три думи са анотацията и констатацията от безбройните видеа в нета, а именно - СРАМ И ПОЗОР....... ПатриотЧЕНЦЕТО СТРУВА 1 МИЛИАРД И 100 МИЛИОНА ДОЛАРА И НЕ СТАВА ЗА НИЩО....... СРАМ И ПОЗОР.......

2024.01.09 | 17:10

2
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean
Емѝ...

2024.01.09 | 13:24

1
Байдън е страхотен и може да управлява до 100 години защото в умен и здрав като бик и готов да трепе рашистите. Слава Украини ✌️

Добави коментар

Водещи новини