Столтенберг в ООН: Украйна спешно се нуждае от системи за ПВО

  • 20 септември 2023 11:24

  • 1051
  • 6
Столтенберг в ООН: Украйна спешно се нуждае от системи за ПВО
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украйна спешно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, включително боеприпаси, резервни части и поддръжка на системите, с които украинската армия вече разполага, заяви вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12163

Столтенберг каза, че войната, която е вече във втората си година, е „война на изтощение“, но не е в „патова ситуация“, като се има предвид напредъкът, постигнат от Украйна в започналата през юни нейна контраофанзива за отвоюване на териториите, окупирани от руските сили.

„Ако искаме край на войната, ако искаме справедлив и траен мир, военната подкрепа за Украйна е правилният път“, каза Столтенберг в интервю в Ню Йорк, където се намира за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

„Украйна се нуждае от много и различни видове подкрепа“, каза Столтенберг.

Германски депутати настояват пред Шолц Берлин да предостави на Украйна ракети "Таурус"

Страната има спешна нужда от противовъздушна отбрана, изтъкна генералният секретар на НАТО. Не само нови системи, но също боеприпаси, поддръжка, резервни части… Виждаме, че всеки ден в Украйна ПВО спасява живота на много хора и трябва да подкрепяме системите за ПВО на Украйна, изтъкна Столтенберг.

По-рано вчера високопоставен представител на американския Държавен департамент каза, че укрепването на украинските системи за ПВО е ключово, включително за защитата на критична инфраструктура с наближаването на зимата, отбелязва БТА.

Някои военни анализатори казват, че на Украйна може да се окаже трудно да поддържа динамиката на бойното поле с настъпването на студено и влажно време. Според Столтенберг обаче сраженията може да продължат и през есента и зимата. „Това, което трябва да направим, е да подкрепяме украинците, а от тях зависи какви решения ще вземат на терен“, каза Столтенберг. Войната на изтощение се превръща във война на логистиката, поясни генералният секретар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1051 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Тодор. Георгиев.

2023.09.27 | 22:21

6
Дай, си, има ето. Дт.....
Слава на търговците на оръжие

2023.09.20 | 21:17

5
Слава на производителите на ПВО

2023.09.20 | 20:54

4
Да го духат корумпираните изроди, за които животът на младите войничета не значи нищо. До сега са изпрали 300 милиарда и НИЩО. и ПВО-то няма да промени нищо, освен загуба на живот и от двете страни, още повече трафик на органи и отвличане на деца. Печалбите за ПВО производителите които са ояе половин милиард.
Z Z Z Z Z

2023.09.20 | 12:49

3
И какъв точно напредък са постигнали натовските укро подлоги? Хахахахаха, 0,07% от територията хахахаха
Емѝ...

2023.09.20 | 11:52

2
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Шмайзер

2023.09.20 | 11:51

1
УКРАЙНА СЕ НУЖДАЕ ОТ РАЗУМ И СМИРЕНИЕ. МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ С РУСИЯ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини