Четирима загинали при силни гръмотевични бури в Хюстън

  • 17 май 2024 08:23

  • 365
  • 2
Четирима загинали при силни гръмотевични бури в Хюстън
© Getty Images

Най-малко четирима души загинаха при силни гръмотевични бури в град Хюстън, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Бурите изпочупиха прозорци на високи сгради, повалиха дървета и оставиха без електричество близо 900 000 домакинства, служби и магазини в района на Хюстън, след като югоизточната част на Тексас бе връхлетяна от такава стихия за втори път този месец.

Предупреждения за внезапни наводнения и силни гръмотевични бури бяха издадени вчера за множество окръзи, като за вечерта се очакваха възможни разрушителни ветрове и дори торнада, както съобщи Националната метеорологична служба в Хюстън.

"Потърсете подслон още сега, ако сте на пътя на бурята. Насочете се към най-ниския етаж!", предупреди службата в социалната мрежа "Екс".

Улиците са наводнени, а в целия район има съборени дървета и електропроводи. Местна телевизия показа кадри на изпочупени прозорци на офис сграда в центъра на Хюстън и стъкла, пръснати по улицата.

Градските власти призоваха жителите да не се движат по пътищата, тъй като много от тях са непроходими, а светофарите не работят. 

Заради лошото време бяха прекратени полетите на двете големи летища в Хюстън. На Междуконтинентално летище "Джордж Буш" бяха регистрирани постоянни ветрове със скорост над 96 км/ч.

Мощно торнадо връхлетя американския щат Тексас

По данни на сайта poweroutage.us над 870 000 потребители са били без електричество в окръг Харис, (където е и Хюстън), и в околностите му. В окръга живеят над 4,7 млн. души.

Отменени са днешните учебни занятия, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:03

2
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­м­­о­м­и­­ч­­­е­т­­­а­ ­­­в­и­ ­о­­­ч­­а­к­в­а­т ­-­­ X­­­1­­8­­­.­­F­­­U­­­N

2024.05.17 | 09:18

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини