Служителите на Туитър завеждат колективен иск срещу плана за съкращения на Мъск

  • 04 ноември 2022 10:18

  • 622
  • 2
Служителите на Туитър завеждат колективен иск срещу плана за съкращения на Мъск
© Getty Images (архив)

Служители на социалната мрежа Туитър (Twitter) са завели колективен иск във федерален съд в Сан Франциско заради намеренията на новия ѝ собственик Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, да съкрати повече от половината персонал, съобщи Блумбърг, цитирана от Ройтерс.

Според служителите компанията извършва съкращенията в нарушение на федералния и калифорнийски закон, без да спазва предварителния срок за предупреждение.

По-рано медиите оповестиха, че от днес Мъск започва съкращения в Туитър, позовавайки се на вътрешно съобщение на компанията до персонала. Около половината от 7500-те служители на компанията ще бъдат съкратени.

Илон Мъск започва съкращения на персонала в Twitter

В стремежа си да поставим Tуитър на здравословен път, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила, пише още в съобщението до персонала. 

Мъск завърши придобиването на Tуитър за 44 млрд. долара на 27 октомври и веднага уволни главния изпълнителен директор и други водещи мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят списъци с високо и ниско ефективни служители, вероятно с цел съкращаване на работни места.

Последвайте канала на

Владимир Василев
622 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.04 | 11:15

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Хе,хе

2022.11.04 | 10:38

1
На еврейна, ще му бръкнат в гъза. Ще трябва да дава пари за обещетение, нещо което юдеите мразят най много.

Добави коментар

Водещи новини