"Туитър" преразглежда политиката си за постоянно блокиране на потребители

  • 12 октомври 2022 11:17

  • 232
  • 1
"Туитър" преразглежда политиката си за постоянно блокиране на потребители
©
Слушай новината Слушай новината

"Туитър" (Twitter) преразглежда политиката си за постоянно блокиране на потребители, което вероятно ще  доведе до модериране на съдържанието в съответствие с визията на Илон Мъск за платформата на социалната медия. Това съобщи днес в."Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс.

"Туитър" проучва дали има други инструменти за модериране на съдържанието, които биха могли да заменят забраната, най-суровото наказание за нарушение на правилата, информира вестникът, цитирайки много хора, запознати със ситуацията.

Още през май малко след подписването на сделката за 44 милиарда долара за закупуването на "Туитър", Мъск обеща промени в практиките за модериране на съдържанието на платформата на социалната медия. 

"Ню Йорк таймс": Мъск се е опитал да намали цената на Twitter до 31 млрд. долара

Мъск, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото , заяви също , че ще отмени забраната, която "Туитър“ наложи на профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. 

Според в. "Файненшъл таймс" е малко вероятно, каквато и да промяна на политиката да върне профила на Тръмп на платформата, тъй като "Туитър" не разглежда отмяната на забрани, наложени за нарушаване на политиката срещу подбуждане към насилие.

Сътрудници разглеждат области,  в които, според мнението им, "Туитър" е блокирал потребители за по-малки нарушения като споделяне на подвеждаща информация. 

Последвайте канала на

Калина Христова
232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 11:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини