Властите в Онтарио обявиха извънредно положение

  • 11 февруари 2022 20:34

  • 2094
  • 6
Властите в Онтарио обявиха извънредно положение
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Канадската провинция Онтарио обяви днес извънредно положение на фона на продължаващите протести на шофьори на големи камиони срещу задължителната за професията им ваксинация. Това сподели пред журналисти премиерът на провинцията Дъг Форд, цитиран от Ройтерс.

,,Ще събера правителството, за да се обърнем към съдебните власти, които в спешен порядък да издадат разпореждания, които да посочат пределно ясно, че е незаконно и наказуемо да се блокира и да се възпрепятства движението на стоки, хора и услуги по критичната инфраструктура'', предупреди на пресконференция Форд.

Летището на Отава стана мишена на протестиращите от "Конвоя на свободата"

Премиерът на провинцията обеща също правни действия срещу протестиращите, включително глоби и възможни наказания със затвор за неспазване на разпорежданията на властите.

Взехме всички необходими мерки, за да осигурим отварянето на границата. На обсадените жители на Отава ще кажа: ще следим за това да можете да си върнете нормалния живот, доколкото е възможно, допълни Форд, цитиран от БТА.

Форд и Тойота съобщиха, че блокадите в Канада са нарушили работата на заводите им

Разполагаме с всичко необходимо да сложим край на тези блокади. Върнете се по домовете си веднага, обърна се премиерът на провинция Онтарио към протестиращите.

Премиерът консерватор Форд от няколко дни е обект на критики за бездействието си към протестиращите, което мнозина отдават на политически сметки. Той е кандидат за преизбиране през юни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2094 6

Коментари 6

Добави коментар

2022.02.12 | 03:43

6
в 4 провинции вече няама мерки , няма маски, ковид е измама, това е обикновенна настинка кръстена ковид , хората умират в болниците заради фалшивите ковид протоколи

2022.02.12 | 03:42

5
5000 мед сестри и доктори напуснаха също. Армията е в неподчинение. Вие такова нещо не можете да си представите , трябва да го видите с очите си

2022.02.12 | 03:41

4
Целият народ в канада във всички градове е по улиците и вика свобода. Никой не гледа телевизия вече всичко е в ютуб в реално време. Всеки ден напускат полицаи или биват уволнявани.

2022.02.12 | 02:58

3
А не може ли вас да арестуват,щото май не са само тираджии а е целия народ,накрая ще го издухате яко.

2022.02.11 | 23:23

2
Ами махнете безполезния сеpтификат и блокадата отпада, много е просто. Така ще спасите икономиката.

2022.02.11 | 22:18

1
Нещо си се объркал тоя път , Форд ! Тираджийте ще ти отрежат мъдете !

Добави коментар

Водещи новини