Форд и Тойота съобщиха, че блокадите в Канада са нарушили работата на заводите им

  • 10 февруари 2022 07:12

  • 637
  • 4
Форд и Тойота съобщиха, че блокадите в Канада са нарушили работата на заводите им
© Getty Images

Форд и Тойота съобщиха, че продължаващите протестни блокади с камиони в Канада срещу ковид мерките са нарушили работата на заводите им там, предадоха агенциите, цитирани от БТА.

Корпорацията "Тойота" съобщи, че не очаква автомобилните й заводи в Онтарио да произведат каквито и да било коли до края на седмицата заради проблеми със снабдяването, дължащи се на протестите на водачите на камиони срещу ковид мерките и на други фактори, предаде Ройтерс.

Трюдо: Протестиращите са заплаха за икономиката

"Заради редица предизвикателства, свързани с производствените вериги, лошото време и ковид, Тойота продължава да изпитва липси, засягащи производството в нашите северноамерикански заводи, включително в Канада", посочи компанията.
В заводите си в Онтарио Тойота произвежда модела си RAV 4 и неговата хибридна версия, както и Lexus RX 350 и RX 450h.

Форд посочи, че блокадите са принудили завод на компанията да затвори, и предупреди, че протестите може да имат сериозни последици за северноамриканската автомобилна индустрия.

Протестиращи в Канада блокират два гранични пункта със САЩ

По-специално става дума за завод на компанията, който не може да работи заради липса на части заради блокадата на граничните пунктове между САЩ и Канада и по-точно на жизненоважния в икономическо отношение мост, свързващ американския град Детройт с канадския Уиндзор. Поради това заводът за двигатели на компанията в Уиндзор е затворен, а друг в Оквил, Онтарио, за сглобяване на автомобили работи в ограничен режим.

"Спирането на движението по моста между Детройт и Уиндзор вреди на клиентите, работещите в автомобилната индустрия, доставчиците, общините и компаниите от двете страни на границата", заяви Форд. "Надяваме се тази ситуация бързо да бъде уредена, защото може да има сериозни последици за всички автомобилни производители в САЩ и Канада."

Кметът на Отава поиска помощ от властите заради протестиращите шофьори

Засега Дженерал Моторс и Стелантис (бившата група Фиат - Крайслер) не са съобщавали да имат проблеми, макар че ден по-рано Стелантис обяви, че се е наложило да намали смените на работниците в завода си за миниванове в Уиндзор, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
637 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.19 | 08:27

4
Ша протестирате а,аи де у кауша,ето я новата болшевишка демокрация.За 3г. спасение с парцали,затваряне,сертификати и вакси резултатите са нулеви даже под-нулеви спасени няма то даже повече хора умориха с всяване на страх и простотия,само успяха да настроят всички против простотиите си,вече на бунтове излизат заедно ваксани и не-ваксани защото на всички правата нарушиха даже вече открито ни се подиграват като ни убеждават че това било новото нормално,няма ново и старо нормално-има отнемане на права и репресии.

2022.02.11 | 10:01

3
Ами махнете безполезния сертификат и махат блокадата, много е просто.

2022.02.10 | 10:59

2
Да се радват от форд и тойота че не са им съборили заводите и да си пускат работниците на протеста,че да не става по лишо.

2022.02.10 | 09:08

1
Никакви заводи, докато не се възстановят човешките права

Добави коментар

Водещи новини