Тръмп анулира пресконференция за 6 януари - годишнината от щурма на Конгреса

  • 05 януари 2022 07:21

  • 388
  • 0
Тръмп анулира пресконференция за 6 януари - годишнината от щурма на Конгреса
© Getty Images/Guliver (архив)

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че анулира пресконференцията, която бе предвидил за четвъртък във Флорида, когато се падаше годишнината от щурма на негови привърженици на сградата на американския Конгрес, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 186

Републиканецът увери, че ще говори на 15 януари по време на митинг в Аризона. В комюникето си по повод анулирането на пресконференцията, предвидена за 6 януари, той за пореден път се възмути от измамата, която е опорочила последните президентски избори, спечелени от Джо Байдън.

Затвор за шамана от щурма на Капитолия

Тръмп обаче не приведе никакви доказателства в подкрепа на твърдението си. Той заяви, че на изборите е било извършено престъплението на века, цитира БТА.

Същевременно на говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че на 6 януари президентът Джо Байдън ще произнесе реч, в която ще разкаже истината за случилото се преди година и ще отдаде почит на правоприлагането.

Междувременно комисията в Камарата на представителите на Конгреса, която разследва щурма отпреди година, иска да изслуша показанията на известен водещ на телевизия Фокс Нюз - Шон Ханити, който е бил редовен гост на митингите на Тръмп.

Той представлява интерес за разследващите заради десетките есемеси, изпратени от журналиста на милиардера и на антуража му в дните преди щурма на Конгреса.

Радина Лазарова
388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини