САЩ наложиха санкции на кубинския министър на отбраната и на подразделение на вътрешното министерство на Куба

  • 22 юли 2021 21:49

  • 1193
  • 1
САЩ наложиха санкции на кубинския министър на отбраната и на подразделение на вътрешното министерство на Куба
© gettyimages

САЩ въведоха санкции срещу кубинския министър на отбрната Алваро Лопес Миера и срещу специално подразделение на кубинското вътрешно министерство заради предполагаеми нарушения на човешките права при потушаването на антиправителствените протести в Куба този месец, съобщи БТА.

Финансовото министерство на САЩ заяви, че наказателните мерки засягат министъра на революционните въоръжени сили на Куба генерал Алваро Лопес Миера и подразделението на специалните сили на вътрешното министерство.

Байдън е готов да изпрати ваксини в Куба, ако се гарантира, че ще бъдат прилагани от международна организация

Санкциите представляват първите конкретни стъпки на правителството на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за оказване на натиск върху кубинското комунистическо правителство в момент, в който американски конгресмени и представители на кубинската диаспора в САЩ призовават Вашингтон да демонстрира по-сериозна подкрепа за най-големите протести в Куба от десетилетия.

Бързината, с която американското правителство подготви нови санкции, е допълнителен сигнал, че Байдън едва ли скоро ще смекчи подхода на САЩ към Куба, след като неговият предшественик Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отстъпи от политиката на историческо подобряване на отношенията между двете страни, която водеше правителството на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Мая Йорданова
1193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.22 | 23:35

1
При цирка на капитола, байдановци вкараха 40 000 армия във Вашингтон.

Добави коментар

Водещи новини