Байдън е готов да изпрати ваксини в Куба, ако се гарантира, че ще бъдат прилагани от международна организация

  • 16 юли 2021 06:47

  • 983
  • 1
Байдън е готов да изпрати ваксини в Куба, ако се гарантира, че ще бъдат прилагани от международна организация
© Getty Images/Guliver

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви, че САЩ имат готовност да изпратят ваксини в Куба, ако се гарантира, че ще ги прилага международна организация, но не обмисля смекчаване на американската политика относно изпращането на парични суми в страната, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27627

Хиляди кубинци участваха в неделя в най-големите антиправителствени протести от десетилетия, за да демонстрират срещу икономическата криза, която доведе до недостиг на основни продукти и прекъсвания на електроснабдяването. Те също така протестират срещу неспособността на правителството да се справи с пандемията от коронавирус и ограничаването на гражданските свободи. Десетки активисти бяха задържани.

Куба и Хаити - нов политически натиск за американския президент

"Ще имам готовност да изпратя съществено количество ваксини, ако бъда уверен, че тези ваксини ще бъдат прилагани от международна организация", заяви Байдън на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

По отношение на сумите, които американците могат да изпращат на семействата си в Куба, Байдън каза, че няма да отмени тези ограничения. "Много е вероятно режимът да конфискува тези преводи или голяма част от тях", отбеляза той, наричайки Куба "провалила се държава", която репресира гражданите си, допълва БТА.

Правителството в Куба отмени мита и размрази заплати

Паричните преводи в Куба се смята че възлизат на между 2 и 3 милиарда долара годишно и представляват третият по големина източник на долари на Куба след индустрията на услугите и туризма.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27627

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
983 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Що бе Джо,

2021.07.16 | 07:50

1
да не вземат кубинците да ги бият нас янките от Гуантанамо, та да измрат там? Не ти щат отровите, имат Спутник-В.

Добави коментар

Водещи новини