Почти половината от републиканците в САЩ искат Доналд Тръмп да се кандидатира за президент

  • 07 октомври 2021 09:40

  • 956
  • 0
Почти половината от републиканците в САЩ искат Доналд Тръмп да се кандидатира за президент
© Getty (архив)

"Почти половината (44%) от членовете и симпатизантите на Републиканската партия в САЩ искат бившият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да издигне своята кандидатура за Белия дом на изборите на 5 ноември 2024 г.", написа американският в. "Хил".

"Това сочи социологическо проучване, извършено от изследователския център "Пю", между 13 и 19 септември", добави медията.

"Още по-голяма част от анкетираните (67 на сто) искат 45-ият държавен глава да бъде водещ фактор в политическия живот на страната още няколко години", допълни "Хил".

"Малко над 1/5 (22 процента) от участниците в допитването посочиха, че биха гласували за друг кандидат на Републиканската партия, а не за Тръмп. Другият претендент обаче би трябвало да споделя поне една малка част от възгледите на бившия стопанин на Белия дом", сочат данните от проучването, цитирани от медията.

По традиция, двете най-големи партии в САЩ (републиканците и демократите) излъчват свой претендент на държавен глава на вътрешнопартийни избори.

Тръмп загуби изборите за президент на 3 ноември 2020 г. Той отказа да признае победата на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и обвини Демократическата партия в манипулация на вота.

Доналд Тръмп: САЩ имат нужда от мен

 

 

Валери Зайцев
956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини