Байдън продължава да е отворен за диалог с КНДР

  • 24 март 2021 08:32

  • 315
  • 1
Байдън продължава да е отворен за диалог с КНДР
© Getty images

Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването на две ракети с малък обсег на действие от Северна Корея през уикенда, съобщи Ройтерс.

Източниците са казали, че президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е все така отворен за диалог с Пхенян.

Американските представители са заявили, че въпросните ракети не са в обхвата на различните резолюции на Съвета за сигурност на ООН. Те са съобщили още, че администрацията на Байдън е близо до завършване на прегледа на политиката по отношение на Северна Корея и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще обсъди темата следващата седмица с колегите си от Япония и Южна Корея.

Байдън поиска забрана на автоматичните огнестрелни оръжия

Южнокорейската армия потвърди информациите за пуска и съобщи, че две крилати ракети са били изстреляни от западния бряг на Северна Корея в неделя, предаде БНР. Това е първият известен севернокорейски ракетен пуск след встъпването в длъжност на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в през януари.

Самият Байдън на връщане от посещение в Охайо не отдаде голямо значение на изстрелването. „Според министерството на отбраната това е нещо обичайно“, заяви президентът пред журналисти на въпрос дали това е провокация.

Последвайте канала на

Novini.bg
315 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Brittneya23

2021.04.10 | 03:54

1
­В­и­ж­т­е­­­ ­­­м­о­­­я­­­т­­а­ ­т­­и­­й­­­н­­­ ­­п­­у­­т­­­к­­­а­­ ­-­­­ ­W­­­W­­­W­­.­­­B­­­G­­­1­7­­­.­­C­­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини