Гледай на живо

Даниел Моралес, който победи Левски с Ботев (Враца) и Викторио Павлов в "Студио Дерби"

YouTube замрази акаунта на Тръмп

  • 13 януари 2021 09:26

  • 328
  • 2
 YouTube замрази акаунта на Тръмп
© getty images

Администрацията на YouTube премахна във вторник последното видео и замрази за седмица възможността да се публикуват видеоклипове и да се излъчва съдържание от официалния акаунт на президента на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи сайтът Аксиос, като се позова на съобщение от хостинг платформата, предаде ТАСС.

Мярката е взета "след внимателна проверка и в светлината на опасения във връзка с постоянната възможност от поява на насилие", се казва в изявлението на YouTube .

Мотивирайки се с риска от провокация на насилие, платформата за видеосподеляне е блокирала и възможността да бъдат коментирани клиповете, останали на канала на американския лидер.

Спад със 7% на акциите на "Туитър" след блокирането на Тръмп

По-рано Туитър отстрани за постоянно Тръмп от своята микроблогова платформа, като се позова на "риск от по-нататъшно подстрекаване към насилие" след щурма на Капитолия във Вашингтон от привърженици на президента. Тръмп бе лишен и от възможността да пише във Фейсбук и Инстаграм, докато още е на поста. Компанията Епъл временно премахна от своя магазин за мобилни приложения микроблоговата услуга Парлър, популярна сред привържениците на сегашния държавен глава, напомня ТАСС.

Novini.bg
328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.13 | 10:00

1
Това е " свобода " на словото по американски !
САЩ

2021.01.13 | 13:51

2
Да забранено е да подкокоросваш трейлър траш към бунтове умнико.

Добави коментар

Водещи новини