Байдън за трети път е с отрицателен резултат на тест за COVID-19

  • 05 октомври 2020 06:50

  • 379
  • 0
Байдън за трети път е с отрицателен резултат на тест за COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън даде пореден отрицателен тест за коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Това е трети тест, на който той се подлага от петък насам, след като стана ясно, че президентът Доналд Тръмп с когото бяха на диспути в Кливланд, е заразен.

Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със свои симпатизанти

Днес Байдън ще пътува до Флорида и от неговата предизборна кампания казаха, че той ще продължи да спазва здравните препоръки за маските, социалната дистанция и размерите на тълпите.

Същевременно говорителката на предизборния щаб на Байдън Кейт Бедингфийлд заяви, че кандидатът на демократите е готов за преместване на дебатите с Тръмп заради заразяването му с коронавируса, предаде ТАСС.

Байдън ще покаже всичките си тестове за COVID-19

"Смятаме, че дебатите трябва да протекат на насрочените дати, но това зависи от много фактори и на първо място от здравословното състояние на президента Тръмп. Ние му пожелаваме скорошно и пълно възстановяване", каза Бедингфийлд и добави, че ако се наложи лагерът на Байдън ще е готов на промени в графика на провеждане на дебатите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини